Spare Android macht te delen? BOINC app kun je het gebruiken om te lenen wetenschap een helpende hand

Van het zoeken naar buitenaards leven aan het uitwerken van kanker eiwitstructuren aan het zoeken kernen voor verweesde en zeldzame ziekten, kan distributed computing-programma’s van uw inactieve computers te maken aan goed werk.

Sinds de lancering van; SETI @ Home, het doneren van reserveonderdelen processing power aan de wetenschappelijke inspanningen is gemeengoed geweest. Nu onderzoekers hopen om mensen om een ​​beetje van hun Android-smartphones en tablets ‘computeren grunt te delen.

De Universiteit van Californië, heeft Berkeley BOINC programma (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing) het beheer van het gebruik van gedoneerde desktop rekenkracht voor wetenschappelijke projecten sinds 2002, en heeft nu een app voor Android-gebruikers die willen een deel van de gegevens van hun apparaten ‘put -crunching vermogen ter beschikking van onderzoekers.

De BOINC app kunnen gebruikers vrijwillig hun vrije rekenkracht voor een van de zes programma’s, waaronder Einstein @ Home en FightAIDS @ Home.

De Einstein @ Home project zal de ingebrachte rekenkracht gebruiken om gegevens te analyseren van ‘s werelds grootste radiotelescoop, de Arecibo in Puerto Rico, in de jacht op radio pulsars. FightAIDS @ Home, gehost door IBM’s World Community Grid, zal helpen bij het anti-AIDS drug discovery evenals de studie van resistentie tegen multi-drug in het HIV-virus.

De BOINC app is beschikbaar via de Google Play Store voor Android-apparaten met versie 2.3 van het OS of hoger, terwijl eigenaars van Kindle Fire tablets de app via de Amazon Appstore kan krijgen.

Zodra de app is gedownload, kunnen gebruikers aangeven welke BOINC project willen ze de capaciteit van hun apparaat te doneren.

Ze kunnen ook bepalen wanneer hun smartphone of tablet zal worden gebruikt voor BOINC – bijvoorbeeld alleen gewerkt aan BOINC problemen bij het levensduur van de batterij is meer dan een bepaald niveau (de standaardinstelling is meer dan 90 procent). Devices zal ook moeten worden aangesloten op een stroombron en verbonden met wi-fi om de toonhoogte in met de burger wetenschap inspanning.

Hoewel er geen iPhone BOINC app op dit moment, het is niet geheel uitgesloten. “Er zijn een aantal technische en juridische belemmeringen voor het doen van vrijwilligerswerk computergebruik op iPhones. Het is mogelijk dat in de toekomst deze problemen kunnen worden overwonnen,” de BOINC FAQ-pagina zegt.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië