Speciaal verslag: G.W. 103.600.000 ontbrekende e-mailberichten van Bush en de IT-archivering uitdaging

Ter ere van de Presidential Center toewijding, de website van de overheid is er trots op deel 2 van onze exclusieve, 4-delige diepgaande speciaal verslag over de George W. Bush Presidential Center en de 200 miljoen e-mailarchief project te presenteren.

Ik werd onlangs gevraagd in een radio-interview over de vraag of de 200 miljoen bericht e-mail schat gearchiveerd is echt zo groot. Dat aantal kan worden op verschillende manieren geïnterpreteerd. Om archivarissen, 200 miljoen berichten is een enorm aantal documenten. Voor de meeste IT-professionals, dat is een druppel in de emmer voor een middelgrote onderneming.

Er zijn ongeveer 200 miljoen berichten dat de archivarissen te maken hebben met, dat is ongeveer 80 terabytes. Dat is niet een kleine hoeveelheid gegevens. Maar als je bedenkt dat de meeste IT-activiteiten te maken met iets dat lijkt op Big Data op zoek bent in de multi-petabyte hoeveelheden, het is verre van onhandelbaar.

Het is gewoon niet echt zo veel bits en bytes. Je kon eigenlijk laadt al deze berichten in het RAM en verwerken ze in real-time met behulp van iets als SAP HANA product. Dus, vanuit een technisch oogpunt, de Bush-bericht archief is niet echt een grote datastructuur.

Maar vanuit het oogpunt van een archivaris, het is enorm omdat de archivarissen willen gaan door elk afzonderlijk bericht en redigeren iets dat nog steeds wordt beschouwd als een nationaal veiligheidsprobleem of een netelige politieke kwestie.

Denk na over 200 miljoen berichten. Als u niet verkennen het oplossen van het probleem met behulp van machine-gebaseerde analyse, maar in plaats daarvan verwachten individuele mens in het Nationaal Archief en Records Agentschap om te kijken naar elk e-mailbericht, kan het einde van tijd voordat ze klaar zijn hun werk.

Vanuit een technisch oogpunt, het beheer van het Witte Huis e-mail is echt een vrij simpel ding. Maar, vanuit een politiek oogpunt, het is een zeer moeilijke zaak. In mijn boek en de verschillende toespraken die ik heb gegeven over dit onderwerp in DC, heb ik altijd duidelijk gemaakt dat het archiveren is een technisch proces, waarbij het ophalen van wat er is gearchiveerd is een politiek proces.

Met andere woorden, het is aan ons techneuten te zorgen dat de gegevens kunnen worden opgeslagen. Maar of iemand krijgt om te zien dat de gegevens die zijn opgeslagen moet worden bepaald door de wetten, rechters, en – met dank aan de wet Presidential Records – huidige en voormalige voorzitters en vice-voorzitters.

Het moge duidelijk zijn, wordt niet alle e-mailgegevens beperkt door de nationale veiligheid. Een groot deel van de opgeslagen gegevens is ook politiek van aard. Die informatie kan geschikt zijn voor een veilige openbare bekijken vanuit een nationale veiligheid perspectief, maar politiek geladen allemaal hetzelfde.

Dat is waar de push en pull is gekomen uit met het Witte Huis e-mail – als gevolg van dat verschil. Natuurlijk, het rare is dat de meest recente Witte Huis generaties hebben beweerd dat het oplossen van het archiveren uitdaging is een technisch probleem. Het is duidelijk dat dat niet het geval is.

Vanuit een IT-geek perspectief, e-mailarchivering is een activiteit die we elke dag doen over ondernemingen. Maar van een ‘Wat willen we laten zien? Hoe willen we laten zien? Hoe willen we onze messaging controleren? ” perspectief, het is een veel groter probleem.

Hoewel de collectie van 200 miljoen e-mailberichten worden gearchiveerd is een zegen voor historici, het is verre van het hele verhaal.

Omdat ik zo veel onderzoek gedaan naar de regering-Bush e-operatie, ik ben heel goed van bewust dat die 200 miljoen berichten slechts een gedeelte van het e-mailverkeer dat ging op tijdens het Witte Huis van Bush te vertegenwoordigen. De berichten die worden besproken zijn alleen de officiële e-mails die ging door de EOP (uitvoerend bureau van de president), e-mail kanalen.

President Bush’s team gebruikt een andere e-operatie, gebaseerd op de GWB43.com domeinnaam. Deze operatie werd niet uitgevoerd door het Witte Huis. In plaats daarvan werd het uit te voeren door een ISP naar beneden gelegen in Chattanooga, Tennessee. Hoewel sommige aanhangers van complottheorieën zou kunnen denken dat het gebruik van GWB43 was een manier voor de Bushies om rond e-eisen, het tegenovergestelde was eigenlijk de waarheid.

Er is een 1939 wet, genaamd de Hatch Act, dat de manier waarop het Witte Huis e-mail werkt regeert. Yep, een wet uitgevaardigd weg te gaan voordat iemand wist zelfs van e-mail controles e-mail in de belangrijkste kantoor van het land.

In ieder geval, de Hatch Act beperkt ambtenaren van het gebruik van de overheid middelen om politieke activiteiten uit te voeren. Dit betekent dat elke vorm van communicatie over politiek, campagnes, politieke strategie, en ga zo maar kon niet worden uitgevoerd door middel van officiële Witte Huis-kanalen en moesten – bij wet – om te draaien door middel van externe diensten, zoals onze vrienden in Chattanooga.

Deel 1, G.W. Deel 2;; Bush Presidential Center 200 miljoen Witte Huis e-mail aan archivarissen los G.W. Bush 103.600.000 ontbrekende e-mailberichten en de IT-archivering uitdaging (dit artikel), deel 3, innovatieve toepassing van moderne analytische technieken om de presidentiële e-mail, Part 4; Hoe het beheer van de presidentiële e-mail beheert erfenis van een president; boek van David, Waar Al emails Gone? (Gratis PDF-download); USSPI presidentiële email onderzoek bibliotheek

Vanwege dit, met behulp van wat dan plaatsvervangend Press Secretary Dana Perino genaamd “een overvloed aan voorzichtigheid,” een e-mailbericht, officieel of niet, dat is misschien een politieke tint hebben gehad, was niet gerouteerd via de EOP e-mailservers, maar in plaats daarvan werd omgeleid via GWB43.

Geen van deze officiële e-mails, degenen die ook de politieke informatie, zijn beschikbaar voor archivering. In Where Have All The Emails Gone, ik schat dat 103.600.000 berichten liep over het open internet, door middel van GWB43.com. Geen van deze zullen worden overgedragen aan de archivarissen.

Dat betekent dat het historische verslag wordt overgedragen aan de archivarissen ontbreekt een volledige derde van het verhaal.

Ik heb altijd al om ervoor te zorgen dat dit zeer groot (en volledig gedocumenteerde verzameling van politieke boodschappen) ook voor het publiek beschikbaar worden gemaakt, maar ze kan heel goed worden verloren tijd.

Het conflict tussen de IT-uitdaging en archivering uitdaging

Toe te voegen aan het probleem is het feit dat veel van het Witte Huis staf had meerdere e-mailaccounts. Bijvoorbeeld, dan Deputy Chief of Staff Karl Rove had een GWB43.com rekening, die het domein wordt gebruikt voor de politieke arm van het Witte Huis bedrijfsactiviteiten bedroeg. Hij had ook een AOL-account.

Hij zou elk van deze voor verschillende dingen gebruiken. Zoals je zou denken, de meeste mensen hadden hun eigen persoonlijke accounts, goed voor hun werk als politieke actoren, en is goed voor hun werk als ambtenaren.

Maar laten we gewoon die honderd miljoen of zo politieke boodschappen vergeten. Iedereen heeft zeker. Laten we in plaats daarvan richten op wat er bij het verwerken van de 200 miljoen berichten die de Bush Presidential Center is bereid om ter beschikking te stellen.

Volgende week in deel 3 van onze speciaal verslag: Hand-processing 200 miljoen e-mails en hoe de moderne analytische technieken kunnen innovatieve nieuwe toepassingen voor presidentiële e-mail te verstrekken.

Een grondige analyse

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Maar wacht, er is meer