Sphero SPRK: De robot bal die je leert hoe om te beoordelen coderen

Veel mensen hebben Star Wars gezien en onthouden de schattige robot, BB-8, die de helden op hun speurtochten begeleid. Echter, BB-8 toen werd de inspiratie voor een droid speelgoed voor kinderen, die door middel van een mobiel apparaat kan worden bestuurd zoals een smartphone of tablet.

Het speelgoed kan zijn gebouwd voor entertainment doeleinden, maar is sindsdien uitgegroeid tot de Sphero SPRK, welke componenten BB-8 is gebouwd op gebruikt als een manier voor gebruikers om te leren hoe te coderen.

De Sphero SPRK is een robot bal die de mechanismen die gebruikt worden om speelgoed, zoals de BB-8 droid controle neemt en gebruikt ze als een manier om kinderen te leren – en volwassenen – de basisprincipes van het coderen. Meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht in 2015 alleen.

Sphero 2.0 SPRK staat voor ‘leerlingen, ouders, Robots en kinderen, “en dankzij app-connectiviteit en een onderwijs-platform, de robot doet wat het zegt op het tin. Sphero kan niet alleen worden gebruikt thuis als een manier om voorzichtig te introduceren kinderen code, maar kan ook worden gebruikt als een waardevol leermiddel in schools wereldwijd.

De Sphero SPRK is, in één woord, schattig. Dit lijkt misschien een vreemde adjectief toewijzen aan een doorzichtige bol van componenten, maar er is iets vreemd schattig over.

De onderdelen binnen, die allemaal zijn duidelijk zichtbaar als ze reageren op commando’s, worden beschermd door een duurzame behuizing van polycarbonaat die stoten en kneuzingen kunnen doorstaan ​​zonder een probleem. Een grote kracht van het apparaat is dat kinderen kunnen zien wat hun opdrachten visueel doen als de bal reageert – of het springen, bewegen in een bepaalde richting, of dansen.

Dit zal waarschijnlijk kinderen bezig te veel langer dan staren naar een leeg scherm en met behulp van een toetsenbord om te leren hoe om code te houden.

Kinderen kunnen hun Sphero ook aanpassen aan het licht door middel van LED’s in hun favoriete kleuren.

Het duurt niet lang voor krassen te verschijnen, maar zoals met elk stuk speelgoed dat wordt gericht in obstakels, verwacht je dat het gebeurt – en ze zijn niet duidelijk, tenzij je goed kijkt naar de transparante behuizing. Een extra bonus is dat kleine vingers niet kunt openen de bal te porren rond waar ze niet moeten zijn en mogelijk de gadget beschadigen.

Wat is Sphero 2,0 SPRK?

Met het oog op het opzetten van je Sphero SPRK, tik je zachtjes de bal twee keer ( “Wake up!”) Om te beginnen. Vervolgens moet u de bijbehorende Sphero app te downloaden en te koppelen van uw smartphone of tablet om je robot door middel van Bluetooth.

(Gezien de controles van de robot, een tablet wordt aanbevolen voor deze fase in plaats van een smartphone met een kleiner scherm.)

Nadat uw mobiele apparaat heeft gevonden en gekoppeld aan Sphero, zal een firmware-update plaatsvinden als dat nodig is. U kunt ervoor kiezen om puur gaan voor de Sphero app die is entertainment-based om te beginnen als u laat uw kinderen leren hoe ze Sphero werken voordat duiken in het coderen – of u kunt ook de Sphero Lightning Labs app als begeleiding te downloaden.

De bal is in staat om rond zip op uw vloer bij snelheden tot 4.5mph. Hoewel dit niet klinkt als veel, wanneer de robot wordt bashing in muren en het uitvoeren van trappen en spinnen in verschillende richtingen, zul je beseffen dat het eigenlijk vrij snel. Sphero bewegingen zijn verre van onhandig en kan volop entertainment te bieden, zoals de Flamenco hieronder.

De Sphero functioneert goed op houten vloeren, maar moet worden geknepen om een ​​iets hogere snelheid op tapijt en tapijten te laten functioneren.

Om Sphero op te laden, plaatst u de bal op een hellend opladen platform en de stekker in het stopcontact. Het speelgoed gebruikt inductief opladen aan de macht en kan gespeeld worden met ongeveer een uur van intensief gebruik voor nodig meer sap.

De belangrijkste app leert kinderen over de mogelijkheden Sphero’s door middel van een mission-based game. Het spel is gebaseerd op het uitgangspunt dat Sphero moet “Planet Spheron” besparen door het opdoen van ervaring en krachten, die de gebruiker nodig heeft om missies te voltooien op basis van beweging, controles en leren trucs te volbrengen.

Dit spel op zich is zeer verslavend en onderhoudend en is waarschijnlijk om kinderen die zich bezighouden zolang de batterij gaat houden. Echter, om het leren element toe te voegen, moet u ook de Lightning Lab applicatie te downloaden.

Sphero’s Lightning Lab fungeert als platform voor het coderen en projecten, hetzij in een klaslokaal of thuis. U kunt zich aanmelden als ofwel een student of docent om code share werk te schrijven en deel te nemen aan samenwerkingsprojecten.

Leerkrachten die zich inschrijven zijn ook in staat om activiteiten toe te wijzen en het uitvoeren van de klas management.

De workshop implementeert een C-gebaseerde taal genaamd OVAL om kinderen die betrokken zijn bij STEM (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde) op een vroege leeftijd te krijgen. De programmeertaal heeft geen eerdere ervaring om te leren nodig heeft en begint het onderwijsproces zachtjes door te vragen kinderen te slepen en blokken in de app om functies zoals snelheid, richting en kleurveranderingen te controleren.

Als gebruikers steeds meer geavanceerde, kunnen ze ook te verkennen “als dit, dan dat ‘acties, zoals” als de snelheid is of groter is dan 40, set kleur rood, “of” indien roll, ingestelde snelheid tot 20.

Tikken op een specifiek pictogram in de app toont de onderliggende tekst gebaseerde commando’s en codes in OVAL, waarbij leerlingen in staat zijn om te ontdekken waar en wanneer ze dat willen.

Lightning Lab wordt geleverd met 12 standaard tutorials om kinderen begonnen, en gebruikers kunnen ook de gemeenschap te onderzoeken voor extra projecten, variërend van het opzetten van de automatische piloot te spelen doolhof.

Leren om code kan lijken als een ontmoedigende vooruitzicht, vooral als je niet weet waar te beginnen. Echter, de ontwikkeling van speelgoed, zoals de Sphero SPRK verwijdert de onzekerheid en angst door het aantrekken van de gebruikers op een leuke, maar begrijpelijke manier door geleidelijk voort te bouwen op visuele kennis om codering basics te introduceren.

Wie weet – als uw kind geniet van codering met Sphero, kunnen zij later besluiten om STEM en graduate in te voeren om meer geavanceerde programmeertalen zoals Python of C ++.

Op zijn eigen, Sphero SPRK is een leuke, boeiende speelgoed die waarschijnlijk zowel kinderen als volwassenen te vermaken, maar de echte kracht ligt in de educatieve waarde van de spinnen, dansende robot.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Ontwerp

Opstelling

prestatie

functionaliteit

Uitspraak