? Square Kilometre Array software prototype draait op Chinese supercomputer

Het International Centre for Radio Astronomy Research (ICRAR), een joint venture tussen Curtin University en de University of Western Australia, heeft aangekondigd dat de software prototype voor de Square Kilometre Array (SKA) is getest op de Tianhe-2 supercomputer in China.

De succesvolle implementatie van het kader prototype wetenschap uitvoering data processor werd op ‘s werelds op één na snelste supercomputer uitgevoerd van de Nationale Super Computing Center in Guangzhou, China.

De test werd uitgevoerd door een internationaal team onder leiding van professor Tao Een van Shanghai Astronomical Observatory in China en professor Andreas Wicenec, hoofd van data-intensieve astronomie aan de ICRAR, in West-Australië, met de test die deel uitmaken van het Science gegevens Processor werkpakket voor de SKA, onder leiding van de Universiteit van Cambridge in Engeland.

Volgens de ICRAR, de uitvoering kader zorgt voor de controle en het toezicht omgeving om miljoenen taken uit te voeren, consumeren en produceren van miljoenen data-items op duizenden individuele computers – de omvang van de verwerking voor elke SKA observatie verkregen binnen zes tot 12 uur periode.

De SKA is gepland om de grootste en meest capabele radiotelescoop ooit gebouwd, met ICRAR noemde het ‘s werelds grootste wetenschappelijk project, die meer dan 1 miljoen vierkante meter van het verzamelen gebied.

Gepland om te beginnen met de bouw in 2018, de SKA is een internationaal project dat zal bestaan ​​uit duizenden antennes, verspreid over de hele wereld, met centrale kernen van de operatie in Zuid-Afrika en West-Australië. De centrale computer zal alleen de rekenkracht van ongeveer 100 miljoen pc’s.

50.000 keer gevoeliger dan elke andere radio-instrument op dit moment in het bestaan ​​en krachtig genoeg om zeer zwakke radiosignalen uitgezonden door kosmische bronnen miljarden lichtjaren afstand van de aarde op te sporen – inclusief die uitgezonden kort na de oerknal, meer dan 13 miljard jaar geleden – – de SKA zal naar verwachting helpen wetenschappers beantwoorden fundamentele vragen over het heelal en de wetten van de natuur.

Wicenec zei dat het complete systeem momenteel wordt ontwikkeld zal een dergelijke ruwe waarnemingen te verwerken en om te zetten in een vorm die kan worden geanalyseerd door astronomen.

“Het is bekend als de SKA Science gegevens Processor, of het ‘brein’ van de telescoop”, zei Wicenec.

De Australische professor zei dat de uitvoering kader van de wetenschappelijke data processor is “data geactiveerd”, wat betekent dat individuele gegevens items zijn verpakt in een actieve stukje software die automatisch leidt tot de toepassingen die nodig zijn om het te verwerken.

“Wanneer een data item is klaar, dat is triggering de volgende taak – de taak loopt niet stationair, niets te wachten,” zei hij.

Het prototype was in eerste instantie draaien op 500 compute nodes van de supercomputer en werd vervolgens uitgebreid tot 1000 nodes. De ICRAR bevestigde de volgende stap zou zijn om “ramp up” van het aantal individuele items die steeds worden ingezet en vervolgens verhoging van het aantal computer nodes tot bijna 8.500.

Het systeem draait nu 66.000 punten en de volgende fase zal een paar miljoen te zijn, met Wicenec in de hoop om dit uit te duwen om tussen de 50 miljoen en 60 miljoen items op 8.500 of 10.000 nodes.

Als onderdeel van de AU van de federale overheid $ 1100000000 Nationale Innovatie en Wetenschap Agenda onthuld in december, AU $ 294.000.000 werd gegeven aan de West-Australische sector van de SKA gastheer, met de regering zeggen dat de SKA zal aanzienlijke economische, wetenschappelijke en technologische voordelen te leveren aan het land.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen