Startup brengt baken apparaten aan kleine winkeliers

Veel van de retail marketing en analytics experimenten die ik heb gelezen over gecentreerd op apparaten die Apple’s iBeacon messaging-protocol betrokken grotere stadions of nationale winkelketens, maar twee-jaar-oude Swarm richt zich nu een van zijn producten vierkant op kleine retailers.

App-gebaseerde in-store meldingen komen naar Apple’s Amerikaanse verkooppunten.

Het aanbod, the Swarm Portal voetverkeer tegen te gaan, is een $ 80 sensor die elke bezoeker die een winkel binnenkomt en vervolgens meldt dat informatie aan de eigenaar of beheerder via een mobiele app telt.

(Momenteel is de app, verderop in dit bericht weergegeven, is alleen beschikbaar op Apple iOS.)

Het apparaat werkt op een batterij-aangedreven en eenvoudig te installeren: het heeft een schil-en-stok backing, dus je kunt het vrijwel overal is het zinvol. Als de batterij bijna leeg is, dan gloeit een andere kleur als een waarschuwing.

De technologie kan veel meer doen dan alleen trends verkeer te controleren, echter. Door de integratie van de Swarm informatie point of sale (POS) data, kan een retailer een betere greep op de conversieratio’s, die kunnen helpen om allerlei beheertaken inclusief inventaris, personeel en in-store marketing activiteiten te krijgen. Er is zelfs een functie voor het bijhouden van de totale omzet doelen beter.

de technologie van het bedrijf werkt samen met ten minste 15 van de; meest gebruikte POS-systemen, onder de kleinere retailers, zoals Vend, Revel Systems en LightSpeed. En ja, er is ook integratie met QuickBooks.

Kleine bedrijven, die 94 procent van de detailhandel die in de Verenigde Staten te vertegenwoordigen, moeite hebben om elke dag te concurreren met grote doos winkels en e-commerce bedrijven, “zei Rudd Davis, mede-oprichter en CEO van Swarm (en voormalig digitale marketing executive voor USA Today, in een verklaring. “de meeste winkeliers weten niet hoeveel mensen liepen door hun deuren in een bepaalde dag, laat staan ​​welk percentage van hen daadwerkelijk een aankoop.

Al die functionaliteit komt op een extra per maand, per winkel prijs variërend van $ 39,99 tot $ 79,99. Er is een volume korting beschikbaar voor retailers die meer dan vijf locaties te beheren.

Gezien de kinderschoenen van deze markt, Swarm heeft een zeer respectabele volgende: het is al meer dan 30.000 slimme baken apparaten verkocht in retail locaties over de hele wereld.

Het werd blijkbaar op het idee om zich te concentreren op kleinere retailers op basis van de ervaringen van de partners van de oprichter, winkeliers in Vermont. Tot nu toe heeft het in San Francisco gevestigde bedrijf verhoogde $ 4.500.000 in de financiering.

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

QuickBooks integratie, uitgebreid CRM headline POS updates; Het nieuwste van Groupon: een tablet voor retailers; ShopKeep krijgt $ 25.000.000 uit te bouwen analytics, customer support; Revel gisten aangepaste tablet POS oplossing voor wijnhuizen

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen