Surface Pro 4 en Surface Boek menens is, maar geen grote bedreiging voor Apple

Gisteren Microsoft onthulde de Surface Pro 4, die, in de woorden van het bedrijf is “het tablet die uw laptop kan vervangen.” Dan, als onderdeel van een “één ding” onthullen, onthulde een nieuwe laptop, de Surface Book.

Wees ervan overtuigd dat, op papier althans, deze apparaten zijn de beste als het gaat om Windows-tablets en laptops. Microsoft heeft de beste componenten die momenteel taken on offer – in het bijzonder de zesde generatie Intel Core processors, PixelSense displays, en handenvol RAM – en leg ze in een dunne, gladde en duurzame magnesiumlegering chassis.

Deze apparaten zijn de business.

Dat brengt me bij het tweede punt: Business. Deze apparaten zijn niet gericht op de thuisgebruiker of de gamer. Deze apparaten zijn bedrijf geschreven over hen. Vanaf het gigabyte RAM-geheugen om de TPM-modules om de beelden gebruikt om deze apparaten op de website van Microsoft te bevorderen gelijk te, het is duidelijk dat de Surface Pro 4 en de Surface Book vierkant zijn gericht op professionals. Wat voor soort of professional – zaken, ontwerper, musicus, kunstenaar, ingenieur – is aan u, maar er is geen twijfel in mijn gedachten dat dit niet uw gebruikelijke massamarkt budget tarief gebouwd om een ​​lage prijs te voldoen.

Dat brengt mij op de prijs.

De Surface Pro 4 en Surface Boek start tegen een zeer redelijke $ 899 respectievelijk $ 1.499, maar als je deze pups te laden tot de rand je nodig hebt om een ​​plaats te nemen voordat u een blik op het prijskaartje. Een volledig geladen Surface Pro 4, met een Intel Core i7-processor, 16 GB RAM-geheugen en een 1 TB SSD voor opslag, of de hoogste specced Surface Book, dat een Intel Core i7-processor beschikt, 16GB RAM en een 512GB SSD voor opslag , zullen beide u terug $ 2.699. Deze apparaten zullen ongetwijfeld leveren de prestaties, maar het zal niet goedkoop.

Tijdens de onthulling demo Microsoft wees erop dat de Surface Pro 4 is 30 procent sneller dan de Surface Pro 3 en 50 procent sneller dan de MacBook Air, terwijl de Surface Book werd beschreven als zijnde ongeveer twee keer zo snel als de 13-inch MacBook Pro.

Dus hoe werkt de Surface Pro 4 en Surface Boek vergelijken met de iPad Pro of MacBook Pro? Nou, ik kan veel tijd en moeite besteden aan het ontleden van de specs en proberen om zinvolle vergelijkingen tussen de twee ecosystemen te maken, maar om heel eerlijk te zijn is er weinig zin. Het vergelijken van de Surface Pro 4 om de iPad Pro is een appelen versus sinaasappels vergelijking, terwijl het vergelijken van de Surface Book van de huidige MacBook Pro, die het gevolg is voor een hardware refresh anytime soon, is het vergelijken van oude appels om nieuwe sinaasappels.

De grootste schok? Microsoft is pinning premium prijskaartjes aan de nieuwe hardware.

Ik kon data crunch en trek conclusies dat sommige fanboys zou behagen en ontvlammen anderen, maar het is zinloos (niet dat dat zal de mensen die graag hun favoriete miljardenindustrie bedrijf trompet van het doen dus stop). Dit zijn verschillende dieren gericht op verschillende ecosystemen.

Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal punten waard drijvend aan de oppervlakte

Als ik in de markt voor een high-end Windows-systeem waar de prijs was geen probleem toen, in de veronderstelling dat er geen real-world gotchas waren (neem een ​​kijkje op de beoordelingen voor de Surface Pro 3 macht suppl y om één reden waarom ik heb nog nooit kocht een Surface Pro 3), dan zou het ofwel de Surface Pro 4 of de Surface boek.

Dat gezegd hebbende, drie dingen die me storen

Wat ik kan zeggen met bijna zekerheid is dat als Microsoft met de Surface Book was gekomen voordat ik de overstap gemaakt naar Mac dan is er een kans dat ik niet de overstap zou hebben gemaakt. Het is een schande dat Microsoft kreeg ook geobsedeerd door het achtervolgen van de iPad te komen met iets wat zo vanzelfsprekend als een laptop. Ik denk dat het nodig is om dat hele Windows 8 touch-nonsense eerste spullen uit het systeem te krijgen.

De Surface Book is het product mensen zijn vragen. Of het nu tegen een prijs die mensen bereid zijn te betalen is een andere zaak (dat is een gok Microsoft is duidelijk bereid zijn te nemen), maar je kunt niet zeggen dat Microsoft heeft niet geleverde goederen.

Ik vraag me af wat Microsoft’s hardware-partners maken van een dergelijke gedurfde en over het algemeen zeer goed uitgevoerd, inval op hun grondgebied? Ik ben ervan overtuigd dat Microsoft’s hardware-partners meer slaap dan dit zal verliezen dan zal Apple.

Surface Boek: Microsoft’s eerste laptop, komt 26 oktober; Surface Pro 4 aangekondigd, Lumia 950, 950XL telefoons onthuld; Microsoft: Windows 10 draait nu op meer dan 110 miljoen apparaten

Run Schijfopruiming na de upgrade naar Windows …; ZIE volle galerie; 1-5 van 6; NEXT; VORIGE

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Het draait allemaal om het ecosysteem. Waar wil je zijn? Windows, OS X of iOS? Als je een Windows-winkel, en dat is waar je wilt zijn in de nabije toekomst zou deze hardware verantwoordelijk voor een aantal serieus enge inkooporders in de nabije toekomst;. Net als de iPad Pro en de MacBook Pro, de nadruk ligt hier is op high-end premie niet het “bouwen goedkoop en het schip snel” massa-markt. Sommigen zien dit als een gemiste kans, maar ze zijn verkeerd, want dat uiteinde van de markt al verzadigd is;. Behoudens een real-world probleem, de Surface Pro 4 en Surface Book zijn de beste Windows-aangedreven tablets en notebooks beschikbaar. Daar, ik heb het gezegd. De OEM’s zal ongetwijfeld proberen om ze te kopiëren, maar premium producten zijn een geweldige manier voor regelmatige OEM’s om veel geld te verliezen. Microsoft niet deze apparaten nodig om zijn bottom line te versterken, het hen nodig heeft om de Windows 10-ecosysteem te bevorderen;. Die ‘vanaf’ prijzen zijn nog maar het begin, en aan de bovenkant van deze systemen zijn veel duurder dan Apple’s aanbod .; Vergeet niet dat de 13-inch MacBook Pro wordt gebruikt om te vergelijken de Surface Book naar wordt aangedreven door de vijfde generatie Intel Core hardware en is te wijten voor een upgrade voor het jaar;. dat Surface Pen zal interessant zijn voor mensen met een creatieve flair als het staat inkt op het scherm;. noch de Surface Pro 4, noch de Surface Book is voorzien van een Thunderbolt-poort, zodat high-end Mac-gebruikers die hebben geïnvesteerd in Thunderbolt hardware waarschijnlijk niet geïnteresseerd te zijn;. dat gezegd hebbende, die USB 3.0-poorten bieden een veel meer expansie gelegenheid over de iPad Pro;. Microsofts eigen boodschap is in de war. Op hetzelfde moment als de onthulling van de Surface Book laptop was het aanroepen van de Surface Pro 4 “het tablet die uw laptop, kan vervangen”, die soort suggereert het denkt dat laptops zijn op de weg naar buiten. OK, de Surface Book is een hybride, maar alles behalve de best opgeleide en goed geïnformeerde kopers nog steeds denken van hen als laptops.

De hardware upgrade stijve structuur is vervelend. Bijvoorbeeld, als je een Surface Boek willen met 512 GB aan opslagruimte dan moet je gaan voor de Core i7 met 16 GB RAM-geheugen;. Zoals mijn collega James Kendrick opgemerkt, het prijskaartje van de Surface Book is moeilijk te slikken, met name voor eerste generatie hardware (en ik voel me als dit ondanks het feit dat iemand die Apple hardware koopt) .; Toen ik Apple hardware aan te schaffen ik weet dat zolang ik neem AppleCare dekking ik heb een apparaat dat gaat me laatst een minimum aan drie jaar. Microsoft’s hardware wordt geleverd met een jaar garantie en ik zie geen optie voor verlenging van dat. UPDATE: Verschillende lezers hebben erop gewezen dat Microsoft biedt een twee jaar verlengde garantie met betrekking tot allerlei ongelukken voor $ 250.

Windows 10 apparaten event

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Bouw een Windows 10 PC voor $ 495; Mijn favoriete Windows 10 tweak: GodMode; Waarom niet zal Microsoft publiceert Windows 10-update release notes, Hoe te verwijderen “Warranty Void Als verwijderd” stickers zonder garantie komen te vervallen; Windows 10 installer kan op zijn? uw pc of je het nu wilt of niet

ed Bott

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties