Swisscom verhoogt 4G-snelheden tot 150 Mbps

Yoigo, de kleinste mobiele operator van Spanje, ziet er waarschijnlijk te zijn grotere rivalen verslaan om de punch door de lancering van LTE-netwerken deze zomer.

Swisscom is om de topsnelheid van de LTE-netwerk tot 150 Mbps te verhogen.

De verhuizing is een 50 procent snelheid boost voor de klanten van de Zwitserse gevestigde exploitant: eerder haar LTE download snelheden hoogste punt bereikt op 100Mbps.

“De snelheidsverhoging is mogelijk dankzij een software-upgrade en een optimaal gebruik van de frequenties. Er zijn geen extra basisstations voor de snelheid te verhogen, maar Swisscom voortdurend uitbreiding van zijn netwerk anyways om zowel de dekking en de prestaties te verbeteren”, aldus een Swisscom woordvoerder.

Swisscom, die goed is voor meer dan 60 procent van de Zwitserse markt voor mobiele telefonie, zal beginnen toenemende snelheden vanaf volgende maand in de “high-traffic locaties”. Het 4G-netwerk omvat momenteel 50 procent van de bevolking van Zwitserland in 170 dorpen en steden, en zal 70 procent te bereiken tegen het einde van het jaar.

Klanten willen de 150 Mbps download snelheden zal moeten aanmelden voor een Natel oneindig XL abonnement, Swisscom zei op donderdag.

Het bedrijf heeft ook plannen aangekondigd om 4G uit te breiden tot een pre-pay klanten: van juli, kunnen gebruikers met een LTE-compatibele telefoon wordt automatisch krijgen 4G-connectiviteit.

Swisscom is momenteel de enige Zwitserse mobiele operator om een ​​commerciële LTE-netwerk. Rival operator Orange, die ongeveer 17 procent van de markt, van plan om zijn eigen 4G-netwerk in juni te lanceren van dit jaar in 10 steden in het land. Tweede geplaatste carrier Sunrise, met 21 procent van de markt, is het besturen van LTE met de gebruikers, omdat eerder dit jaar, en zal naar verwachting een commercieel netwerk te lanceren in de komende maanden.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië