Symantec, McAfee join inspanning te vangen piraten op eBay

De verkoop van illegale software op eBay is booming, volgens diverse rapporten, maar de veilingsite zich op het standpunt dat het de rol van de software makers om hun intellectuele eigendom te beschermen genomen.

McAfee en Symantec hebben hun aanzienlijke gewicht geworpen achter een grotere Software & Information Industry Association campagne om zich te ontdoen van illegaal gekopieerde eBay-verkoop van software. De SIIA is van plan om criminelen te verstrikken door het kopen van software van eBay en klaagt degenen wier producten blijken illegaal.

Het initiatief ging van start maandag met de aankondiging van drie rechtszaken aangespannen door de SIAA tegen de Verenigde Staten gevestigde personen (klik hier voor PDF). De mensen worden geconfronteerd schadeclaims als gerechtelijke bevelen hen beperken van het plegen van hun vermeende misdaden in de toekomst. Ze worden beschuldigd van het verkopen ten minste 15.000 items van illegale software in de laatste drie maanden van 2005.

Een snelle surfen rond eBay vandaag door Silicon.com blootgelegd tientallen verkoop aanbieden software van Norton assortiment van Symantec, evenals McAfee-producten. Veel leek ver van legitieme, met enkele veel bestaande uit niets meer dan een CD en verkopers zeggen dat dozen en handleidingen niet waren opgenomen in de verkoop.

McAfee neemt de verkoop en distributie van illegale software uiterst serieus, “een vertegenwoordiger van het antivirus bedrijf zei.” We hebben alle maatregelen nemen proactief mogelijk af te sluiten alle veilingen, waar het duidelijk is dat de illegale of grijze import van onze producten op eBay worden verkocht of zelfs elke veiling site.

Een groot probleem voor consumenten die illegale security software is dat ze niet zo goed beschermd zijn zoals zij denken. Voor bedrijven is het probleem meer gerelateerd aan verloren inkomsten en reputatieschade.

John Thompson, CEO van Symantec, vorige maand vertelde Silicon.com, “Het merk Norton is de BMW van de security wereld.” Als zodanig, zei hij, het bedrijf heeft geen plannen om een ​​low-cost versie aanbieden en ook zal vechten om zijn reputatie te behouden.

Will Sturgeon van Silicon.com gemeld uit Londen.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen