Symantec Veritas verkoopprijs gesneden door $ 1000000000

Symantec heeft toegegeven dat de verkoop van de Veritas zal worden gesneden door $ 1000000000 wijten aan “onzekerheden” opduiken in de overname.

De cyberveiligheid stevig en antivirus provider vertelde beleggers dinsdag dat de koopovereenkomst is “gewijzigd”, wat resulteert in een aankoopprijs van $ 7400000000, een forse verlaging van de oorspronkelijke prijskaartje.

De spin-off van de informatie management business Veritas, verkocht als onderdeel van een bedrijf heroriënteren door Symantec werd oorspronkelijk overeengekomen voor $ 8000000000 door de wereldwijde vermogensbeheerder Carlyle Group LP.

Symantec verwacht dat $ 6300000000 in netto liquide middelen te verhogen van de aankoop, terwijl de rest van de opbrengst zou worden gesluisd naar een belegger aandelen inkoopprogramma.

Het bedrijf krijgt nu ongeveer $ 5,3 miljard in contanten – na belastingen – en heeft ook ingestemd met het bedrag van offshore contant geld nog in Veritas van $ 200 miljoen te verhogen tot $ 400 miljoen. Symantec zal ook een $ 400.000.000 aandelenbelang in Veritas.

Echter, de bedrijven “onzekerheden” en een “moeilijke omstandigheden” als redenen voor de herziening van de buyout termen geciteerd. Terwijl de specifieke details met betrekking tot de geborgen deal zijn niet bekend gemaakt, Reuters meldt dat de schommelingen in de financiële markten heeft geleid tot de mislukte verkoop van een $ 5600000000 schuld pakket bedoeld om de deal te steunen.

De deal zal naar verwachting op 29 januari 2016.

Michael Brown, Symantec president en CEO commentaar

In een moeilijke omgeving, kunnen we verder te gaan met een hoge mate van zekerheid rond het sluiten van een transactie die aantrekkelijke waarde voor de aandeelhouders vertegenwoordigt. Bovendien zal deze transactie toestaan ​​Symantec verder te focussen en haar strategie als ‘s werelds toonaangevende cyberveiligheid bedrijf te versnellen.

Symantec oorspronkelijk verworven Veritas voor 13500000000 $ in 2005.

In een aparte verklaring, de antivirus provider vrijgegeven bijgewerkte resultaten voor Q3 2016. Symantec anticipeert op inkomsten boven het middelpunt van richtsnoeren op 5 november 2015, waarin de winst van $ 890.000.000 tot 920.000.000 $ geschat.

Lees verder: Top picks

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Port Fail VPN lek bloot je echte IP-adres; Dealers hit Volkswagen met een class action rechtszaken meer dan de uitstoot schandaal; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Uw bedrijf heeft een data-inbreuk geleden. Wat nu,? 10 dingen die u niet wist over de Dark Web

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen