Synology DiskStation DS3611xs NAS-server recensie

Met zijn dual-core processor, tot 8 GB RAM-geheugen en vier Gigabit Ethernet-poorten, de nieuwe DiskStation DS3611xs NAS-server van Synology is veel meer server-achtig dan de gemiddelde opslag apparaat. Het kan zelfs worden uitgebreid en voorzien van 10GbE tot ultrasnelle iSCSI-toegang tot maximaal 100TB aan opslag, waardoor het stevig in de mid-range voor zover opslag apparaten te gaan. En toch is het opmerkelijk eenvoudig te beheren en nog veel meer betaalbaar dan anderen in de sector.

De DS3611xs NAS-server is ondergebracht in een robuuste geheel metalen behuizing die een compact moederbord met de Intel Core i3-processor herbergt. Het moederbord is weggestopt, waardoor onderhoud verre van gemakkelijk moet u de 2 GB RAM-geheugen dat standaard is voorzien uit te breiden.

De opslag is een stuk toegankelijker, met 12 hot-swap drive bays zitten vooraan in het midden. De toegang tot de baaien is nu beschermd door een sleutel slot (een langverwachte enhancement), met metalen dragers naar SATA schijven die, net als bij andere Synology toestellen, kan meer of minder elk merk of de capaciteit tot 3 TB in een van beide 3,5 inch te nemen . of 2,5 inch. formaat.

Deze regeling zorgt voor een maximale capaciteit van 36TB, maar dat kan worden verhoogd door het toevoegen van één of twee DX1211 uitbreiding eenheden (£ 750 excl. BTW per stuk). Deze hechten via 12GB / s InfiniBand-poorten aan de achterzijde, het toevoegen van nog eens 12 rijdt elk aan de mix.

U kunt de DiskStation DS3611xs NAS-server uit te breiden met de 12-bay DX1211, via een InfiniBand-poort

Externe schijven kunnen ook via een reeks van vier USB-aansluitingen aan de achterzijde worden bevestigd. Echter, deze zijn alleen USB 2.0 en zijn voor back-up dan uitbreiding van de capaciteit. De USB poorten kunnen ook worden gebruikt voor printers.

Hoewel het mogelijk is om te mixen en matchen drives met behulp van de ingebouwde Synology Hybrid RAID (SHR) technologie, is het leven een stuk gemakkelijker als u zich aan slechts één specificatie – bij voorkeur vrij hoog-end. Uiteraard die aan de kosten, maar het hoeft niet zo duur. Voor onze tests, bijvoorbeeld Synology stuurde ons een volledige set van een tiental 500GB Samsung SpinPoint drives, die we online beschikbaar op een opmerkelijke £ 25 (ex. BTW) elk gevonden. Dus onze 6TB opslagcapaciteit toegevoegd slechts £ 300 (ex. BTW) aan de totale prijs.

Aan de andere kant, is er geen ondersteuning voor SAS en nog steeds geen mogelijkheid om de nieuwste 6Gbps SATA III schijven exploiteren.

Network attachment wordt afgehandeld door een reeks van vier Gigabit Ethernet-interfaces, is er ook een PCI Express-uitbreidingsslot dat kan worden gebruikt om vier of meer een paar 10Gbps poorten toe te voegen. Een Intel X520 adapter nodig om 10GbE te krijgen, maar deze zijn beschikbaar voor twisted-pair of glasvezel bekabeling ongeveer £ 450 (ex. BTW).

Met dat bedrag van de bandbreedte om mee te spelen, Synology claimt een doorvoersnelheid van meer dan 1,000MB / sec. Echter, het bereiken van dat soort prestaties is niet zo eenvoudig als het lijkt.

We begonnen met testen met behulp van een enkele Gigabit poort, met behulp van de open-source Iometer tool om een ​​typische workload van een R2 server Windows 2008 te genereren. Met deze opstelling noteerden we een gemiddelde doorvoersnelheid van 112MB / sec om een ​​12-disk RAID 5-array aangesloten via iSCSI.

Configureren extra netwerkpoorten maakte geen verschil, aangezien elk een eigen IP-adres is toegewezen. Dus een manier om te profiteren van de extra bandbreedte zou zijn het apparaat netwerkoverkoepelend delen, elk aan een andere poort.

Een andere oplossing is het gebruik van 802.3ad link aggregation om, effectief, join interfaces samen om één logische pijp te maken. Helaas, moet de switch waarop het apparaat is aangesloten ook ondersteuning 802.3ad om dit te laten werken, wat in feite betekent een mid-range smart switch of duurder beheerd product.

Om een ​​effect op onze server zien we hadden ook het opzetten van een adapter team, uiteindelijk het krijgen van iets meer dan 200MB / sec throughput toen we getest met behulp van dual gigabit interfaces aan beide uiteinden.

Net als andere Synology apparaten, de DS3611xs NAS-server loopt een Linux-afgeleide besturingssysteem met een grafische interface voor beheer bekend als DSM (Disk Station Manager). Dit is gemakkelijk om de knie te krijgen, en we hadden geen problemen met het configureren NAS file sharing voor onze gemengde Windows- en Linux-netwerk. Echter, het opzetten van het apparaat voor iSCSI en het kiezen van de beste overtolligheid setup was niet zo eenvoudig, er zijn veel opties om uit te kiezen en we moesten meerdere combinaties proberen voordat we kregen wat we wilden.

Gelukkig is de DS3611xs NAS-server gemaakt licht werk van het configureren van de verschillende arrays hebben we geprobeerd, het nemen van een veel minder tijd om de schijven initialiseren dan de meeste budget apparaten.

Een ander pluspunt is samen met gebundelde applicaties die kunnen worden geconfigureerd dat ze op de DSM besturingssysteem. Sommige, zoals de geïntegreerde iTunes-server, zijn meer gericht op thuisgebruikers dan bedrijven, maar er is een Apache webserver, compleet met PHP en MySQL database ondersteuning, plus een SMTP-e-mailserver. Active Directory integratie komt ook als standaard, samen met een firewall en andere beveiligingsopties. Voor bedrijven met IP-camera’s, video surveillance tool is beschikbaar om centraal te registreren en beheren van beelden.

Hoewel het redelijk rustig in werking, zou de DS3611xs NAS-server nog steeds opdringerig in een open omgeving. Het is ook beperkt tot een enkele voeding dus, voor degenen die een meer betrouwbare oplossing, een rack-mount uitvoering – de RS3411xs – is beschikbaar met redundante voeding als een optie.

Beiden hebben de prestaties te sparen, en geconfigureerd deze nieuwe Synology toestellen zijn een kracht om rekening mee te houden in de opslag arena.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop