Tablet zendingen tanende, maar nog steeds overtreffen laptops: Canalys

Een beetje goed nieuws voor de PC-industrie: Zendingen waren daadwerkelijk wereldwijd in het eerste kwartaal, volgens het laatste rapport van Canalys.

Volgens het marktonderzoeksbureau, ongeveer 123.700.000 pc’s wereldwijd verscheept in het eerste kwartaal van 2014, een stijging van vijf procent jaar-op-jaar. Deze raming omvat tabletten en laptops en desktops.

De mogelijke verrassing voor de industrie volgelingen is dat de tablet sector zou kunnen worden met de eerste tekenen van vertraging gezien het feit dat de groei hoogdravend tot 21 procent per jaar.

Canalys senior writer Tim Coulling aangescherpt in op Apple in het rapport, het observeren van de “daling van de iPad zendingen in Q1 was de sterkste ooit.”

Toch is er geen behoefte om overdreven – althans aan de zijde van de tablet makers en liefhebbers – is dat tabletten nog goed voor 41 procent van de totale PC markt vergeleken met slechts 38 procent gepakt door notebooks.

En voor zover Apple gaat, Coulling ook leek niet bang voor de iPad maker.

Apple nam actie tijdens het kwartaal naar beneden lopen de iPad inventaris, een slimme zet als tablet voorraad in het kanaal steeg als gevolg van sterke seizoensgebonden zendingen in het voorgaande kwartaal. Op langere termijn, geloven wij niet dat Apple’s Q1 prestaties wijst op een daling in de categorie tablet, ondanks de toenemende druk van grotere scherm smartphones. Consumenten, en in toenemende mate bedrijven, blijven zich aan te passen, met tabletten als verstoorders en het vinden van hun plaats als desktop en notebook vervangingen. ecosysteem van Apple en de recente lancering van Office voor de iPad moet het ervoor zorgen is goed geplaatst om een ​​leider voor enige tijd blijven.

Als voor de rest van de ‘s werelds beste pc-leveranciers, Lenovo’s marktaandeel te verhogen met twee punten naar 12 procent, terwijl Samsung gleed naar de vierde plaats, net achter Hewlett-Packard.

De daling voor laptops blijft een spiraal, maar toch complex verhaal. Canalys onderzoekers nagedacht over de slinkende zendingen door te wijzen in de richting van een slechte commerciële verkoop in West-Europa en Noord-Amerika. Zelfs China, nu ‘s werelds op een na grootste pc-markt, ook tentoongesteld dalingen.

Aan de andere kant, ze boden ook een sprankje hoop. Nogmaals, de ‘dood’ van Windows XP zou eigenlijk worden nieuw leven inblazen van de maaiende pc-markt.

Analisten verklaarde, “Commerciële zendingen over de hele wereld hebben tegen het einde van het leven van Windows XP, een trend die ook beïnvloed desktops, waardoor zendingen naar plat jaar blijven op jaar opgeheven.”

Grafiek via Canalys

? Zou hybriden de dood van tabletten, Google is gericht op tablets te duwen, als onderdeel van de nieuwe initiatief in het onderwijs; Thorsten Heins: de enige exec in de mobiele biz dat de post-PC krijgt; Nokia ‘zeer geïnteresseerd’ in tabletten, maar niet in het bezit je adem; Microsoft Surface: leren wat een tablet is, Silvermont:? Intel’s silver bullet voor mobiele; Waarom is Microsoft geobsedeerd met putting Office op tablets?

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone