Taobao biedt gratis analytics aan kleine handelaren

China’s grootste consument-to-consumer e-commerce platform, Taobao Marketplace, is het aanbieden van gratis data analytics om kleine verkopers, zodat ze beter hun waren kunnen tout om online shoppers.

Kleinere handelaren op de site kan tikken Taobao’s analytics tools waarmee hun producten te richten en bieden kortingen aan de juiste doelgroep, volgens een Xinhua rapport, dat zei dat er waren enkele 7.000.000 verkopers op de e-commerce site. Het aanbieden van deze tools voor gratis zou helpen Taobao bouwen van een basis van 1.000.000 kleine verkopers, die bijdragen 1.000.000 yuan (US $ 164.000) in de jaarlijkse verkoop tegen eind 2014.

De gereedschappen zou ondersteunen ook kleinere handelaren dat unique selling points hebben. “Ons doel is om meer kleine maar van hoge kwaliteit leveranciers om te groeien op ons platform”, zegt Zhang Yu, voorzitter van Taobao.com, zei in het rapport.

Een China Daily verslag opgemerkt dat een Taobao marketing tool, die door meer dan 1 miljoen verkopers is gedownload sinds oktober, laat verkopers om populaire items die vaak worden toegevoegd aan online winkelwagentjes te identificeren. De handelaars kunnen dan gebruik maken van de gegevens om kortingen aan te bieden om meer kopers te lokken.

De e-commerce site toegevoegd dat het diverse kortingen in een sales blitz zal aanbieden op 12 december, een maand nadat het record verkoop geklokt tijdens de China’s 11 november “Cyber ​​Monday” shopping festival. Taobao Marketplace en Tmall, die beide eigendom zijn van e-commerce gigant Alibaba, raked in; 30 miljard yuan (US $ 4900000000) in minder dan 22 uur. De verkoop hit meer dan 1 miljard yuan in slechts zes minuten, vergeleken met 37 minuten vorig jaar, volgens Alibaba.

Taobao in september, een kantoor geopend in Singapore, om te dienen als het bedrijf de Zuidoost-Azië hub, het ondersteunen van haar klanten en de aanwezigheid in deze regio. De site heeft meer dan 280.000 geregistreerde gebruikers in Singapore en de andere 210.000 over de grens in Maleisië. Wereldwijd, Taobao Marketplace heeft meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard