Technische kosten sleutel tot de beslissing verschuiving naar cloud levering

Of apps die grafisch intensieve zijn of vereisen zware verwerking zijn geschikt om te worden benaderd via cloud is niet zozeer een kwestie van technische haalbaarheid, en meer een economische beslissing van forking geld aan de netwerkarchitectuur overdoen.

De cloud-model van software-as-a-service (SaaS) werkt “vrij goed” voor de meeste toepassingen, maar de prestaties heeft de neiging te blijven bij voor apps die enorme hoeveelheden data of heavy-duty verwerking en grafische functies, zei Charles King, hoofdanalist bij Pund-IT.

Deze twee eigenschappen maken dergelijke apps problematisch, maar niet onmogelijk, voor cloud delivery. Een enorme hoeveelheid gegevens heeft behoefte aan een robuuste draadloze prestaties van het netwerk, dus het gebruik van apps zal een “pijnlijke” ervaring in minder-dan-optimale mobiele draadloze omgevingen, legde hij uit.

Wat betreft “processorpower”, is het soms subjectief, afhankelijk van bepaalde taken of gebruikers van een app. Sommige gebruikers kunnen zeggen dat ze foto-editing doen op een tablet, “maar ik zou dergelijke claims kwalificeren als hobbyist eerder trots dan bewijs punten die overtuigend een bedrijf zou zijn”, zoals een grafisch design bedrijf, Koning opgemerkt.

Of bepaalde apps zijn niet ideaal voor, cloud levering, is in feite een kwestie van het bedrijfsleven, in plaats van technische haalbaarheid, volgens John Brand, vice-president en principal analyst bij Forrester Research.

Latentie, alsmede de veiligheid en privacy-aspecten zijn de twee grootste struikelblokken om een ​​optimale gebruikerservaring van SaaS-applicaties, ongeacht functie of functies. Latency is afhankelijk van de vraag of de architectuur van het netwerk kunnen profiteren van de voordelen van cloud, zonder in te boeten end user experience, en dat de veiligheid is een bedrijfsrisico probleem, niet een technische, merk uitgelegd.

“Met de juiste onderliggende architectuur, zelfs lage latency toepassingen met succes kan worden verplaatst naar de cloud. Als organisaties vinden ze apps kunnen ze niet verplaatsen naar de cloud, het is een economische beslissing op basis van de herontwikkeling van de architectuur, in plaats van of het technisch mogelijk. aan het eind van de dag, het is over het kiezen van de juiste architectuur die de klus te klaren voor de klanten tegen de juiste prijs krijgt, “zei hij.

Met andere woorden, zou het het bedrijf te veel kosten opnieuw architect de volledige oplossing voor de cloud. Het bedrijf kan ook niet in staat om te bellen of komen tot een strategische lange-termijn beslissing te nemen over welke apps om te bewegen en waarom zijn, merkte hij op.

Naast economie, kan het een culturele beslissing zo goed, waardoor het bedrijf of zijn klanten fundamenteel bezwaar tegen het verplaatsen van apps naar de cloud, voegde hij eraan toe.

De cloud is “opmerkelijk aanpasbaar”, aldus Brand. “Terwijl we oorspronkelijk dachten dat business intelligence (BI) en analytics zou waarschijnlijk nooit te verplaatsen naar de cloud als gevolg van de grote hoeveelheden gegevens, zien we nu leveranciers leveren precies dit soort van managed services voor diverse industrieën, en in sommige gevallen, deze oplossingen zijn ontwikkeld puur, vanwege de wolk.

Hetzelfde kan gezegd worden voor grafisch zware games en rijke media-editing tools die intensieve bewerking eisen, merkte hij op.

Steve Hodgkinson, IT research director, Azië-Pacific bij Ovum, stemde: “. Het is meer over de fit tussen de behoeften van het bedrijfsleven en de app, in plaats van de app zelf vrijwel elke app kan worden geleverd als SaaS als het goed ontworpen en goed beheerd en er is voldoende internetconnectiviteit. ”

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Ga cloud waar het zinvol

De mate waarin een app wordt gezien als ‘huisdier-achtige of vee-achtige “heeft een grote invloed op de economie van de re-hosting naar een cloud-omgeving, Hodgkinson gewezen. Hij verwees naar “pet apps ‘als degenen die unieke, zeer aangepast, en moeilijk te vervangen zijn, niet in het minst van het zijn” teder “verzorgd door hun ontwikkelaars. Aan de andere kant, “vee apps” beschouwd gestandaardiseerd en vervangbaar.

Analisten zijn het erover eens dat ontwikkelaars van apps schijnbaar niet geschikt voor SaaS uiteindelijk een manier om apps te verplaatsen naar de cloud, om verschillende redenen, variërend van zult vinden, de klant, en de druk markt overwegingen kosten.

Hodgkinson zei: “Er zal nog vele jaren voor ons waar bedrijven de voorkeur aan on-premise geïnstalleerde software als gevolg van legitieme behoeften of stick-in-the-mud redenen En veel verkopers nog steeds goed geld verdienen uit de verkoop van traditionele software voor de traditionele. kopers, maar het probleem is dat dit een high-cost model voor zowel verkopers en kopers uiteindelijk geworden, en dus dalen. ”

Vast te zitten met de hogere kostenstructuur met niet-SaaS-apps brengt de last van het ontwikkelen en testen van software te draaien op een breed scala aan hardware, en omgaan met app, integratie en interoperabiliteit uitdagingen, de Ovum-analist uitgelegd.

Forrester Research Brand opgemerkt dat bedrijven nodig hebben om, architect voor de cloud “van beneden naar boven,. Met het oog op de volledige voordelen te plukken” Dat is waarom we waarschijnlijk een “long tail” van on-premise applicaties zien voor vele decennia komen. De vraag is niet of te cloud te gaan of niet. Het is wat om te verhuizen naar de cloud en wanneer met het oog op de volledige voordelen te krijgen en de algehele risico’s te verlagen. Dat is helemaal een commerciële beslissing en zal verschillend zijn voor vrijwel elke organisatie.

De stijging van de bandbreedte en de proliferatie van multiple-apparaat ownership duwt bedrijven zoals Adobe om meer apps en diensten te verplaatsen naar apparaten en de cloud. Bijvoorbeeld, Photoshop Touch is een tablet geoptimaliseerde versie van zijn dezelfde desktop software.

Adobe heeft ook geweest, een verschuiving naar cloud om zijn producten aan te bieden. De rich-media-editing, zoals Photoshop, en digitale marketing software worden aangeboden als het, Creative Cloud, respectievelijk Marketing Cloud, op een maandelijks of jaarlijks SaaS-abonnement.

Paul Burnett, Creative evangelist, Azië-Pacific bij Adobe, zei dat sommige van de apps in de Creative Cloud, zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Premiere Pro, vereisen het maken en bewerken van grote, rich media-bestanden. Vandaar dat deze worden gedownload naar lokaal draaien op de computer van de gebruiker, en de gebruikers een melding wanneer er software-updates. Andere hulpmiddelen en diensten, met inbegrip van online opslag, delen en samenwerken run in de cloud.

Volgens Burnett, deze regeling “biedt gebruikers de beste van twee werelden”. “De Creative Cloud stelt hen in staat om toegang te krijgen tot alle apps, hulpmiddelen en diensten, en ook updates te ontvangen als ze zijn beschikbaar zonder extra kosten.

Vroeg hoe Adobe beslist welke en de manier waarop zware media-editing apps gemakkelijk kunnen op de cloud worden gehost, Burnett antwoordde: “We zullen blijven innoveren in de cloud en apparatuur ruimte, het bouwen van creatieve oplossingen voor onze klanten waar en wanneer ze te maken zin.”

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid