Telstra rolt real-time data gebruik waarschuwingssysteem

Telstra zullen klanten tekst binnen enkele seconden wanneer zij hun mobiele download limiet hebt bereikt.

De grootste telco van Australië zei dat het de eerste in Australië voor de uitrol van real-time waarschuwingen om klanten te helpen voorkomen bill shock.

De dienst zal real-time mobiele dataverbruik waarschuwingen aan in aanmerking komende Telstra klanten te sturen binnen enkele seconden wanneer ze gebruik hebben gemaakt van de helft, 85 procent, en 100 procent van hun opgenomen maandelijkse gegevens toelage, in een poging om hen te helpen hun maandelijkse mobiele uitgaven te beheersen. Momenteel zijn alert teksten vertraagd tot 48 uur.

Onze real-time waarschuwingen zullen onze klanten de informatie die ze nodig hebben over hun gebruik van mobiele data wanneer ze het nodig hebben te leveren “, aldus Telstra mobiele chief Scott McGibbony.” Het zal mensen in staat stellen om een ​​data-pakket te pakken of over te schakelen naar Wi-Fi als ze bijna aan het eind van hun maandelijkse gegevens uitkering.

McGibbony zei Telstra had tientallen miljoenen dollars in de technologie staat de behandeling van honderdduizenden data sessies elke minuut om de dienst in te voeren voor de klanten geïnvesteerd.

We hebben gewerkt met onze partner Matrixx aan deze nieuwe real-time cijfer oplossing implementeren, “zei hij.” De oplossing is op software gebaseerde en integreert in ons netwerk en de bestaande infrastructuur om gebruiksgegevens prijs als het zich voordoet en werkt de factureringssysteem en klanten gebruik meter.

Klachten over overtollige data stegen met een derde in het laatste boekjaar, zoals andere mobiele telefoon klachten daalde, volgens de Telecommunications Industry Ombudsman.

Telstra is ook bezig om de tijdigheid van dataverbruik informatie beschikbaar over de Telstra 24×7 app, Telstra Eén app, Mijn plan Manager, en Mijn account gereedschappen door bijwerking van het gebruik van gegevens elke 15 minuten te verbeteren. Voorheen de updates nam tot 48 uur.

Het is ook de invoering van een nieuwe gegevens alert voor klanten die lijden overtollige data kosten mobiel. Klanten zullen worden gewaarschuwd voor elke AU $ 50 van overtollige data kosten die zij moeten maken.

De uitrol van de nieuwe real-time mobiele dataverbruik alert systeem zal naar verwachting volledig te zijn tegen het einde van november. Er zijn plannen in ontwikkeling om een ​​soortgelijke dienst uit te breiden naar zakelijke klanten.

De Australian Communications Consumer Action Network (ACCAN) heeft het nieuwe aanbod, met de organisatie CEO Teresa Corbin druk uitoefenen op andere telco’s om bijvoorbeeld Telstra volgen welkom.

We zouden graag zien dat real-time waarschuwingen die worden aangeboden door alle van de Australische telco’s, zodat alle consumenten kunnen profiteren van de voordelen, “zei Corbin.” 48 uur is een te groot gat naar de consument die zij hebben hun limiet bereikt op de hoogte. We moedigen de andere telco’s voorbeeld te volgen en uit te voeren real-time waarschuwingen zo snel mogelijk.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

“Excess mobiele data kosten blijven een probleem voor de consument, met de nieuwste Telecommunications Industry Ombudsman Jaarverslag waaruit blijkt dat het aantal van deze klachten is gegroeid met 27,2 procent in de afgelopen 12 maanden. We hopen dat de waarschuwingen helpen consumenten gemakkelijker hun gebruik te volgen ,” ze zei.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice