Telstra stoel Catherine Livingstone treedt af

Catherine Livingstone is afgetreden als lid van Telstra in haar rol als voorzitter van de bestuurders, die sinds mei 2009, op woensdag na de aankondiging van haar ontslag in februari.

Livingstone, voorzitter van de Business Council van Australië, ook geserveerd in Telstra als niet-uitvoerend bestuurder sinds november 2000 voorzitter van de Nomination Committee en lid van de Audit and Risk Committee en de Remuneratiecommissie.

De telecommunicatie-aanbieder heeft aangekondigd dat John Mullen is benoemd tot voorzitter van bestuur en voorzitter van de Benoemingscommissie in haar plaats. Mullen, CEO en MD van het goederenvervoer per spoor en de scheepvaart logistiek bedrijf Asciano, heeft gediend als een niet-uitvoerend bestuurder voor Telstra sinds juli 2008.

Livingstone was aan het eind van vorig jaar gekozen als de volgende University of Technology Sydney (UTS) kanselier, te beginnen in december 2016, met het oog op een bijzondere nadruk op onderzoek en ontwikkeling (O & O) en innovatie aan de universiteit te brengen.

“Onze minister-president zegt terecht dat verandering kans. Ik denk dat Australië zal alleen de kansen die worden geboden door de ongekende veranderingen momenteel het vegen van de wereld, als de sector universiteiten en de industrie kunnen veel effectiever medewerkers te grijpen,” Livingstone zei op als UTS worden benoemd kanselier.

Dit is een verantwoordelijkheid van zowel het bedrijfsleven en de universiteit, en zal een verschuiving in de manier van denken door beide vereisen. Deze verschuiving gebeurt al bij UTS, en onder hun vele partners in de Ultimo creatieve en startup politiedistrict. Ik ben opgewonden om een ​​deel van dat.

Livingstone werd naar verluidt opgeroepen door de aartsbisschop van Sydney naar houding van Telstra’s op de ondersteuning van het homohuwelijk te verklaren, hebben kom dan naar een overeenkomst met de aartsbisschop dat de telco haar publieke advocacy zou eindigen. Telstra vervolgens backflipped om een ​​”actieve” rol in zijn steun voor het huwelijk gelijkheid bevestigen na het ervaren van openbare terugslag te nemen.

Bij het vervangen van Livingstone’s rollen, heeft Telstra kondigde ook de benoeming van Peter Hearl als voorzitter van de Remuneratiecommissie; Russell Higgins als lid van de Remuneratiecommissie; Chin Hu Lim als lid van de Benoemingscommissie en Craig Dunn als lid van de audit and Risk Committee.

Dunn, de Australische regering Fintech Advisory Group voorzitter werd benoemd tot lid van de raad van bestuur Telstra als niet-uitvoerend bestuurder eerder in april.

Telstra ook onlangs aangekondigd de benoeming van twee nieuwe leden van het executive team: Ex-Optus land chief officer en CEO van de consument Kevin Russell en ex-Nokia CEO Stephen Elop.

Russell zal group executive van Telstra Retail geworden, waardoor hij het hoofd van de telecommunicatie-provider het bedrijfsleven, consumenten, producten en winkels bedrijf.

De toevoeging van Elop aan de Telstra team ziet de oprichting van een nieuwe rol: Groep executive van technologie, innovatie en strategie. Telstra opgemerkt dat Elop verantwoordelijk voor het leiden van de telco’s ‘strategie om een ​​world-class technologie bedrijf te worden “, gebaseerd uit zowel Australië en de Verenigde Staten zal zijn.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Elop heeft eerder gewerkt als president van de Microsoft Business Division en COO van Juniper, voordat hij CEO van Nokia tot Microsoft Mobile segment Nokia’s gekocht voor $ 7200000000 in 2013.

De nieuwe “innovatie” business zal de CTO, chief scientist, Software Group en Corporate Strategy combineren onder één paraplu, met Elop zei dat hij de kans om te werken voor een dergelijke “innovatieve” onderneming welkom.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice