Telstra tekent NBN HFC ontwerp, koper onderhoud deals

Telstra heeft aangekondigd dat in een memorandum of understanding (MoU) met de National Broadband Network (NBN) bedrijf voor een “significant contract” om het ontwerp, engineering, aanschaf, en de bouw van NBN’s hybrid fiber-coax (HFC) te beheren is aangegaan netwerk momenteel binnen Telstra HFC footprint.

De deal zal ook Telstra updating HFC naar DOCSIS 3.1-technologie bevatten om eindgebruikers snelheden te leveren tot 1 Gbps.

De MoU, genaamd “het laatste stukje van de puzzel voor vaste breedband” van Tony Brown, public affairs manager bij NBN, werd ondertekend vanwege het feit dat de meest kosteneffectieve en tijd-efficiënte manier voor NBN het ontwerpen en bouwen van haar HFC-netwerk, gegeven deskundigheid Telstra’s.

Volgens Brown zou het te moeilijk voor NBN en Telstra zijn geweest om te coördineren op elk gebouw van de HFC-netwerk, met de diensten mogelijk verstoord als gevolg van de noodzakelijke knooppunt splitst, met NBN daarom een ​​stap terug en het overhandigen van het management werk Telstra.

Hoewel geen van beide ondernemingen van hoeveel de opdracht dat waarschijnlijk zal de moeite waard zou worden opgesteld, Brown zei dat sinds het een 4.000.000-line netwerk, zal het “een redelijk bedrag” te zijn.

HFC zal verbinden 4.000.000 gebouwen in totaal, met 3.6 van deze afkomstig van de oude Telstra HFC-netwerk. Het netwerk zal ook worden uitgebreid en vervuld met de Optus netwerk waarschijnlijk worden opgevuld en overbouwd in de resterende 400.000 terrein.

“Het NBN team bereidt zich voor de volgende fase van exponentiële groei, voortbouwend op de inmiddels 1,7 miljoen lokalen klaar voor service en de 700.000 woningen en bedrijven die actief gebruik maken van de NBN-netwerk”, aldus NBN CEO Bill Morrow.

We zijn nu in het bijhouden van meer dan 10.000 nieuwe activeringen per week. Tegen het einde van dit boekjaar, zijn we op schema voor bijna een op de vier woningen in staat zijn om een ​​NBN dienst bestelt, en in juni 2018, is dit in te stellen om te groeien tot drie op de vier. Om het netwerk te bouwen optimaliseren en bieden toegang tot een uitstekende service voor de Australiërs, de verenigde partnerschappen met de bouw en de telecommunicatie-industrie is een belangrijke prioriteit.

Dit jaar hebben we onze relaties met de industrie te resetten door het verbeteren van de manier waarop we samenwerken en de structuur van concurrerende, flexibele afspraken met onze partners.

Telstra is ook ingesteld voor de uitwisseling van locaties en de planning en het ontwerp voor te bereiden voorafgaand aan en tijdens de onderhandelingen van het contract. Telstra is reeds voortdurend uitbouwen van haar HFC-netwerk, ondanks de naderende overdracht van eigendom aan NBN.

“Ik ben blij dat we hebben een kans om NBN ondersteunen door gebruik te maken van Telstra’s kennis en ervaring op het netwerk ontwerp en de bouw het beheer, evenals voortgezet onderhoud. We hebben gezegd alle langs die we zijn toegewijd aan het verstrekken van wat de commerciële dienstverlening NBN dient te voldoen aan haar zakelijke doelstellingen, “zei Telstra CEO Andrew Penn.

We zijn al bezig met het werken met NBN, zoals de succesvolle 1000-node onderzoek met FttN knooppunt ontwerp en de bouw, en de verdere vormgeving werken onder NBN Planning and Design Services Agreement.

We kijken ernaar uit om samen met NBN aan de MoU af te ronden en helpen om het NBN netwerk om miljoenen HFC klanten.

De Telstra-NBN HFC contract is het gevolg van in het begin van 2016 worden afgerond.

Een extra twee contracten zijn ook getekend voor Telstra aan operaties en onderhoudsdiensten leveren voor NBN, met de werkzaamheden te beginnen in het begin van 2016. Gecombineerd, de twee contracten waard zijn AU $ 80 miljoen in het eerste jaar de omzet.

De eerste van deze twee contracten betreft een driejarige overeenkomst voor Telstra om fouten te herstellen op het kopernetwerk en verbinden zich ertoe een “klein aantal” van de dienst aansluitingen die nog moeten overdragen aan de NBN. Telstra merkte op dat het oplevert van deze overeenkomst geleidelijk zal afnemen als de NBN rolt.

Het tweede contract ziet Telstra reparatie fouten en sluit nieuwe diensten op de NBN’s fiber-to-the-node (FttN), fiber-to-the-terrein (FTTP), fiber-to-the-kelder (FttB) en HFC-netwerken nadat een klant gemigreerd naar het NBN. In tegenstelling tot het eerste contract, wordt de omzet naar verwachting toenemen als het netwerk uitrollen.

NBN Brown wees erop dat deze contracten zijn alle post-ready-for-service-overeenkomsten, wat betekent dat ze niet betrokken zijn bij sanering van oude koperen. Omdat de onderhoudscontracten alleen betrekking koperen diensten die al geactiveerd hebt, zullen de contracten gewoon omgaan met het netwerk van storingen en onderhoud indien deze zich voordoen voor de klanten op het NBN.

Beide contracten hebben de optie om te verlengen na het verstrijken, met NBN ook aanmelden Dienst Stroom en BSA Limited voor soortgelijke contracten. Alle drie de service providers hebben een vrij gelijkmatige spreiding van onderhoud en storingen reparatiewerkzaamheden, Brown zei, wat aangeeft dat de Dienst Stroom en BSA vergelijkbare monetaire cijfers zullen krijgen als gevolg.

NBN had zich van volledige FTTP uitrol van de Arbeid na de verkiezing van de Coalitie aan het einde van 2013 tot de huidige zogenaamde multi-technologie mix (MTM), waarin wordt voorgesteld om 20 procent van de bevolking met FTTP dekken verplaatst, 38 procent met FttN en FttB , 34 procent met HFC; 5 procent met vaste draadloze en 3 procent met satellietdiensten.

NBN in augustus onthuld in zijn driejarig ondernemingsplan dat de piek financieringskosten voor het project zal bereiken tussen de AU $ 46000000000 en AU $ 56000000000, met een base case piek financiering doelstelling van AU $ 49000000000.

“Het management richt zich op een base case piek financiering van AU $ 49000000000, die een contingentie van AU $ 4600000000 voor onvoorziene risico’s die inherent zijn aan een complexe infrastructuur gebouwd over meerdere jaren omvat. Deze contingentie worden de inkomsten, operationele kosten, en capex risico’s te dekken, “aldus het bedrijf.

De risico’s van het bedrijf rekening gehouden met betrekking op de uitvoering van de HFC deals met Telstra en Optus, onder andere kwesties.

De grootschalige uitrol van HFC diensten werd goedgekeurd door de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) in juni, met een herziene AU $ 11000000000 deal waardoor NBN eigendom van Telstra’s HFC en koper activa en Optus ‘HFC-netwerk te nemen.

Vorige maand, echter, een uitgelekt concept van NBN bleek dat Optus ‘HFC-netwerk is “niet volledig fit for purpose”, met 470.000 panden in de footprint hoeft te worden overbouwd door ofwel Telstra HFC of glasvezel diensten.

De uitgelekte document, de zogenaamde HFC Plan B: overbebouwing Optus, gedateerd november 2015, bepaalt dat de noodzakelijke werkzaamheden van overbebouwing Optus ‘HFC-netwerk met FttN, FttB of fiber to the distributiepunt (FttdP) zal leiden tot een piek financiering stijging van tussen de AU $ 150.000.000 en AU $ 375.000.000, met NBN om zijn doel FY17 ready-for-service missen door 300.000 gebouwen, en zijn FY18 doel van 333.000.

“Overbebouwing de Optus HFC-netwerk met ofwel Telstra HFC of FttX kon hogere kans op succes te leveren, gezien de huidige staat van het netwerk [en] significante operationele eenvoud,” zegt het document.

Optus netwerk is niet volledig fit voor doel. Optus nodes zijn overtekend, vergeleken met Telstra, en zal knooppunt splitst vereisen. Bestaande Optus CMTS niet over voldoende capaciteit om NBN diensten te ondersteunen. Noise (binnendringen) [is] veroorzaakt interferentie en vernederende eindgebruikers snelheden.

Van haar kant, Optus ermee ingestemd dat haar HFC-netwerk moet worden bijgewerkt.

“Optus en NBN Co hebben altijd erkend dat delen van het HFC-netwerk een upgrade naar de NBN het product set ondersteuning nodig zou hebben,” zei een woordvoerster Optus.

Vooruitlopend op de overdracht, er is en blijft voor grote investeringen in het HFC-netwerk om abonnee groei en de vraag naar capaciteit te beheren.

De Australische Concurrentie en Consumer Commission zei in augustus dat de oorspronkelijke HFC deal zou hebben gezien Optus uiteindelijk te ontmantelen haar HFC-infrastructuur.

NBN is momenteel bezig met een 4500-pand HFC trial in Redcliffe, Queensland, en heeft geen “onverwachte” technische problemen met de Optus netwerk gevonden.

NBN voegde eraan toe dat de gelekte document werd ontwikkeld in het kader van de lopende risicobeperkende, en dat het bedrijf zich voorbereidt regelmatig voor meerdere scenario’s in het netwerk implementatie.

“Onze bedrijfscultuur plan is goed voor het eb en vloed verwacht in een project van deze omvang”, aldus het bedrijf.

“Scenario planning is een onderdeel van goed bestuur en is verantwoord in het bedrijfsplan uitgebracht in augustus.”

Het HFC-netwerk zal worden gelanceerd in juni 2016 en samen met de rest van het NBN voltooide in 2020.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data