Tesla Chinese CMO ontslagen laag januari verkoop

Juni Jin, Telsa China’s vice-president voor wereldwijde zakelijke en GMO voor de Greater China bedrijf, verliet de baan vorige week, minder dan vijf maanden na haar benoeming in september 2014, Sina News meldde woensdag citeert anonieme bronnen.

Tesla heeft de vervanger van de baan in China niet aan te kondigen, wat aangeeft dat alle marketing gerelateerde werkzaamheden tijdelijk zal worden behandeld door China’s PR-directeur.

De situatie is niet beter in het nieuwe jaar, op woensdag, Reuters, onder aanhaling van een anonieme bron, zei dat Tesla alleen verkocht ongeveer 120 auto’s in China in januari – ver onder agressieve doelstellingen van de onderneming.

Reuters heeft ook aangegeven dat Musk is bereid om meer buitenlandse kaderleden vuur, zo somber verkoop zijn luxe elektrische auto’s in China zijn ambitieuze wereldwijde uitbreidingsplannen hebben belemmerd.

Musk heeft e-mails gestuurd naar zijn top executives het buitenland, met de waarschuwing dat ze hetzelfde doel zal worden geconfronteerd als de Chinese leidinggevenden als ze “niet op een duidelijk pad naar een positieve lange termijn cash flow”, volgens het nieuws rapport Sina.

Tesla heeft gezworen om de productie op te heffen van naar schatting 50.000 auto’s in 2015 tot een tienvoudige toename van 500.000 auto’s in 2020, met de Verenigde Staten en China zijn de twee belangrijkste markten, het rapport Reuters gezegd.

Toch heeft de reis naar China uiterst onaangenaam worden. Musk zei eerder dat de Chinese consumenten hebben de cognitieve beperkingen van elektrische auto’s, dus hij heeft gezworen om het opladen faciliteit lay-out in het land te versnellen, een Xinhua news rapport zei in januari.

Het bedrijf heeft 200 super-oplaadstations en meer dan 800 bestemming oplaadpunten in 70 steden verspreid over China. Beginnend dit jaar zal Tesla thuis oplaadpunten voor Chinese consumenten op te bouwen, de eerste in de wereld, aldus het rapport.

Zoals de meeste Chinezen in de stad wonen in meerdere verdiepingen woonwijken, en de weinigen die eigenaar nog onafhankelijke garages hebben een gewoonte van het opladen van hun auto thuis te vormen, elektrische auto’s te verkopen in China zijn waarschijnlijk niet op te pikken op de korte termijn , sommige Chinese commentatoren gezegd.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Huawei optimistisch over cloud doel, maar voorzichtig in de volgende door

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, Cloud, Huawei optimistisch over cloud doel, maar voorzichtig in de volgende door, Smartphones, ZTE opent de stemming voor zijn crowdsourced apparaat, kondigt Axon 7 Mini

ZTE opent stemmen voor haar crowdsourced apparaat, kondigt Axon 7 Mini