Thaise politie op zoek naar LINE berichten bijhouden

De Thaise politie van plan om berichten op mobiele messenger LINE controleren op vermeende bedreigingen van de nationale veiligheid.

Volgens The Wall Street Journal (WSJ) op dinsdag, het land van de technologie misdaad onderdrukking divisie (TCSD) zei dat het heeft de medewerking van LINE Corporation, aanbieder van de LINE messaging app, getracht om records van chats sturen over tussen mensen op hun smartphones.

Er is een nieuwe trend van mensen die de verkeerde dingen op hun smartphone via sociale media, “Pisit Pao-iin, commandant van de politie divisie, zei in het rapport.” TCSD vraagt ​​LINE om te waarschuwen ons een geven ons informatie als mensen chatten of maak opmerkingen die bedreigingen van de nationale veiligheid.

De commandant zei ook dat de politie al contact LINE, en zal follow-up met het verzoek. De politie wees erop dat het zou richten op verdachte activiteiten en niet wrikken in prive-gesprekken. “We zullen onschuldig LINE app gebruikers met rust te laten”, zei Pisit.

De stap komt nadat de politie een onderzoek ingesteld naar de vier mensen voor naar verluidt het plaatsen van geruchten op Facebook van een mogelijke militaire coup vorige maand. Het gerucht voorafgegaan een geplande betoging in Bangkok tegen een amnestie wetsvoorstel gesteund door de overheid aan iedereen die vervolgd wegens politieke activiteiten vrijpleiten, spoort het publiek om voedsel en water te hamsteren. Het wetsvoorstel zou de weg vrijmaken voor voormalige leider Thaksin Shinawatra te wissen, nu in zelf opgelegde ballingschap in het buitenland, van een twee-jaar gevangenisstraf.

Echter, LINE Corporation vertelde The Nation het had niet elk verzoek van de Thaise politie ontvangen. “Sinds LINE Corporation uit de Thaise politie geen officieel verzoek heeft ontvangen, kunnen we geen antwoorden op de vragen over dit onderwerp op dit moment niet,” zei LINE.

In China, heeft LINE al aan de autoriteiten verzorgd door het opnemen van een; functie die politiek gevoelig zinnen detecteert, in de voetsporen van Tencent eigendom WeChat.

De verhuizing komt temidden van een breder strenge aanpak van messaging apps door sommige landen, zoals; Saoedi-Arabië, die naar verluidt heeft plannen om de toegang te blokkeren tot programma’s te praten als ze niet voldoen aan de eisen die door telecom-toezichthouder van het land in te stellen.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen