Top China uni verbonden leger cyberspionage eenheid

Een top Chinese universiteit meegewerkt aan technisch onderzoek papers met een People’s Liberation Army eenheid (PLA), naar verluidt verantwoordelijk voor cyberaanvallen op de westerse commerciële targets.

Volgens een rapport van zondag, Reuters gevonden ten minste drie papers – gemakkelijk online toegankelijk – op de computer netwerkbeveiliging en intrusion detection, co-auteur van de faculteit leden van de Shanghai Jiaotong University en de PLA Unit 61398. Het leger eenheid was, geïdentificeerd als een operationele eenheid actief betrokken bij cyberespionage, door de VS gevestigde beveiligingsbedrijf Mandiant vorige maand.

De papieren, op netwerkbeveiliging en aanval detectie, staat op de titel pagina’s die ze werden geschreven door Unit 61398 onderzoekers en professoren van Shanghai Jiaotong’s School of Information Security Engineering (SISE).

In een 2007 paper over hoe de veiligheid te verbeteren door het ontwerpen van een samenwerkend netwerk monitoring systeem, PLA onderzoeker Chen Yi-qun gewerkt met Xue Zhi, de vice-president van SISE en de school Communistische Partij tak secretaris. In zijn biografie op de website van de school, is Xue Zhi gecrediteerd met het ontwikkelen van China’s toonaangevende infiltratieve cyberaanval platform.

Toch was er geen bewijzen die elke Shanghai Jiao Tong academici die co-auteur van het papier met Unit 61398 samengewerkt met iemand die rechtstreeks betrokken zijn bij cyberespionage operaties voorgesteld.

Wanneer gecontacteerd door Reuters, Shanghai Jiaotong University weigerde commentaar te geven. De nieuwslijn kon Xue Chen en de PLA te bereiken.

Fan Lei, een associate professor aan de universiteit waarvan de belangrijkste onderzoeksgebieden zijn netwerk security management en cryptografie ook co-auteur van een paper met Chen. Echter, Fan vertelde Reuters dat hij had geen banden met de PLA-eenheid en zijn werk met Chen in 2010 was omdat Chen een SISE afgestudeerde student was, en dat hij niet op de hoogte Chen was met de PLA toen ze samenwerkten was.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen