Toshiba beeldsensor activiteiten te verkopen aan Sony: Rapporten

Toshiba is naar verluidt bereidt zich voor om haar beeldsensor activiteiten te verkopen aan Sony in een deal geschat op circa $ 165.000.000.

De verhuizing zou betekenen Toshiba’s daadwerkelijk uit de productie van beeldsensoren gebruikt voor smartphones en andere apparaten, aldus Kyodo News.

De stap komt als de Japanse ingenieurs conglomeraat probeert zichzelf te herstructureren na een schadelijke miljard dollar boekhoudschandaal.

De gemelde deal, naar schatting circa 20 miljard yen, kan onder meer de verkoop van productie-installaties in het zuiden van Japan en lay-offs van duizenden werknemers, zei de Yomiuri Shimbun.

De verhuizing zou Sony een stevigere positie als wereldleider in beeldsensoren gebruikt in smartphones en andere camera uitgeruste electronica, de Nikkei zakenkrant gezegd. Sony wordt gebruikt als een leverancier van beeldsensoren in Apple iPhones.

Toshiba werd verwacht dat de verhuizing in de komende week officieel aan te kondigen, aldus Jiji Press.

De meldingen kwamen als Toshiba gezichten luid aandeelhouder oproepen naar de bedrijfscultuur, waarin werkgevers routinematig vertelden hun ondergeschikten om slechte financiële resultaten te verbergen voor de komende jaren veranderen. Eerder dit jaar, Toshiba toegegeven dat systematisch opgedreven winst met ongeveer ¥ 150.000.000.000 sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008, het toevoegen van ¥ 85000000000 alleen in het boekjaar 2012.

Toenmalige president Hisao Tanaka en zijn voorganger Norio Sasaki stoppen, samen met zes andere high-level executives in het uitgestrekte Japanse conglomeraat na een onafhankelijk rapport vond het senior management medeplichtig aan een jarenlange regeling pad winst.

“Het is gebleken is er ongepast boekhouding aan de hand voor een lange tijd, en we diep verontschuldigen voor het veroorzaken van deze ernstige problemen voor de aandeelhouders en andere belanghebbenden”, aldus Toshiba in een verklaring op het moment.

In het eerste kwartaal kondigde vorige maand, Toshiba rapporteerde een nettowinst verlies van 12,3 miljard yen en een daling van de omzet van 64 miljard yen tot 1.350 miljard yen.

Eerder deze maand kondigde Sony aan dat het zijn apparaten divisie operationele structuur zou herschikken, de oprichting van een nieuw bedrijf, Sony Semiconductor Solutions Corporation, en intern opnieuw toewijzen van de batterij en opslagmedia zakelijke verantwoordelijkheden.

Op het moment, Sony zei dat de primaire focus van Sony Semiconductor Solutions zou beeldsensoren zijn. De nieuwe structuur ligt volgend jaar op zijn plaats te zijn in april.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Sony heeft ook gezegd in september dat het niet was uitgesloten dat het invoeren van de automotive markt, met CEO Sony Kazuo Hirai zegt dat elektrische auto’s de toetredingsdrempels in de auto markt had verlaagd.

Als we fundamenteel van mening op een bepaald punt in de tijd dat we een verschil in de automotive ruimte kan maken, het is iets dat we zullen kijken, ‘zei Hirai. “We hebben geen plannen op dit moment, maar zeg nooit nooit.

AAP

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro