Toshiba Portégé A600-122 recensie

De Portégé A600 van Toshiba is een alternatief voor iedereen die de R600 beschouwd, maar verhinderde op haar £ 1.199 (ex. BTW) prijskaartje. De A600 is niet zo slank en licht als de R600, maar het is bij uitstek draagbaar en kan worden geconfigureerd met een grote harde schijf en mobiele breedband.

Ontwerp; De Portégé A600 is een 12.1in. ultraportable met een gewicht van 1.46kg. Het heeft een zilveren buitenste schil en, binnen, een zilveren toetsenbord gebied en zwart scherm surround. Voor zover esthetiek gaan, het is vakkundig in plaats van spannend.

Het deksel gedeelte is bijna een centimeter korter dan de basis, die de status-LED’s onder maakt de polssteun zichtbaar wanneer de notebook gesloten is. Helaas is het biedt ook een mogelijke route voor vreemde voorwerpen te krijgen tussen het scherm en het toetsenbord als de notebook in een reistas.

Bij 28.6cm door 22.3cm door 2.99cm de A600 heeft een compact, al zijn dikte maakt het voelt een beetje grof. 1.46kg gewicht van het systeem is aan de hoge kant van de schaal voor de ultraportables van vandaag, maar het is niet al te zwaar. Build kwaliteit is redelijk goed, hoewel er een aantal te geven in de polssteun en heel veel flex in het deksel sectie.

De 12.1in. scherm is helder en scherp, en de matte afwerking betekent dat er geen lastige reflectiviteit wanneer u een lichtbron achter je. De pixel scherm 1280 x 800 heeft goede kijkhoeken – iets beter in het horizontale vlak van het verticale.

Het toetsenbord vertoont ook een aanzienlijke hoeveelheid flex, vooral in het centrale gedeelte. Ondanks dit, het is vrij comfortabel te gebruiken met tal van tactiele feedback.

Het touchpad heeft verticaal en horizontaal scrollen geïntegreerd, hoewel er geen markeringen om dit aan te geven. De muisknoppen zitten in een glanzende zilveren kunststof frame, die potten met de rest van het ontwerp van de notebook. Een vingerafdruk scanner zit tussen de twee muisknoppen.

Er zijn twee knoppen boven het scherm. Men opent de Windows Mobility Center, waar een scala aan systeeminstellingen toegangen, terwijl andere brengt de Toshiba Assist venster. Dit zorgt voor nog meer instellingen voor de beveiliging, diagnostiek, bescherming van de harde schijf en connection management Bluetooth. Boven het scherm is een basis van 0,3-megapixel webcam.

Kenmerken; Er zijn twee A600 modellen: onze review-exemplaar, de £ 949 (ex. BTW) Portégé A600-122 kost £ 100 meer dan zijn 120 broer, omdat het beschikt over mobiel breedband en een grotere harde schijf.

De processor is Intel 1,2 GHz Core 2 Duo SU9300, die een 800MHz frontside bus en 3 MB Level 2 cache heeft. De standaard RAM complement is 2 GB, uitbreidbaar tot 5GB. Graphics worden verzorgd door de GMA 4500MHD module geïntegreerd in de Intel GS45 Express-chipset.

Windows Vista Business is het standaard besturingssysteem: u kunt de meegeleverde recovery disk te gebruiken om Windows XP Professional te installeren indien nodig.

De Portégé A600-112 heeft een 250GB harde schijf, terwijl de A600-120 heeft een 160GB harde schijf. Beide harde schijven draaien op 5400 rpm.

Draadloze communicatie zijn voorbeeldig, met Wi-Fi (802.11a / b / g, Draft-N), Blueooth en mobiele breedband (7,2 Mbps down / 2 Mbps up) allemaal geïntegreerd. De SIM-kaart slot voor de laatste bevindt zich onder de batterij.

Toshiba heeft een eigen Wireless Manager software voor mobiele breedband, kan deze worden gebruikt om verbindingen, telefooncontacten (zowel op SIM-kaart en notebook) en SMS-berichten te beheren. We testten de draadloze breedband module met een Orange 3G SIM-kaart en het werkte perfect.

Ultraportables worden zelden gezegend met overvloedige poorten en aansluitingen, maar de A600 heeft een redelijke selectie. Aan de linkerkant, van voor naar achter, is een volume wiel, een paar audio-aansluitingen, een USB 2.0-poort, een gecombineerde USB / eSATA-poort en een VGA-connector voor een externe monitor.

De rechterrand herbergt de optische drive, een ExpressCard-slot, een draadloos aan / uit schakelaar, een tweede USB 2.0-poort en de Ethernet (RJ-45). Deze rand bevindt zich ook een lezer voor SD-compatibele media.

Uitvoering; De Portégé A600-112 algehele Windows Experience Index (WEI) rating van 3,3 gewoon winnen van de Portégé R600 (3.2). De component WEI scores waren over het algemeen vergelijkbaar tussen de twee machines, met uitzondering van de primaire harde schijf (Disk data doorvoersnelheid) test, hier, de R600 van 7.200 rpm schijf gaf het een voordeel (5.7) over de A600 (5.3) met zijn langzamere 5400 rpm schijf.

Elders, RAM (Memory bewerkingen per seconde) scoorden 4.8, Processor (berekeningen per seconde) 4.4, Graphics (desktop prestaties voor Windows Aero) 3.4 and Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties) 3.3.

Het systeem standaard Li-ion batterij is geschikt voor gebruik tot 7,5 uur ‘, aldus Toshiba. Om dit te testen, we volledig opgeladen het systeem en koos Toshiba’s Evenwichtige voeding plan. Vervolgens hebben we liepen onze DVD-weergave testen totdat het systeem is verstreken: onder deze omstandigheden kregen we 3 uur 18 minuten van het afspelen van films.

Conclusie; De Portégé A600-112 is een goed gespecificeerde ultraportable met een bijzonder goede draadloze connectiviteit. Echter, de bouwkwaliteit lijkt een vleugje dun in plaatsen, met inbegrip van het toetsenbord.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop