Toshiba Tablet R10 recensie

Als een tablet, de andere belangrijke designaspect van de R10 is de naald, die kan worden gevonden in een aansluiting aan de rechterkant van de tablet. Met behulp van dezelfde technologie die er achter Graphire schrijven tabletten van Wacom, de pen heeft geen stroombron en is opmerkelijk accuraat bij het oppakken van de gebruiker pennenstreken – al of gebruikers geen goed met tabletten is een andere zaak dat we ingaan op korte termijn.

Van een notebook perspectief, de R10 wordt geleverd met het grootste deel van de toeters en bellen u in een midden tot hogere range systeem zou willen. Dat geldt ook voor een Intel Pentium M 735 processor 1,7 GHz, 512 MB RAM, 60GB harde schijf ruimte, een DVD SuperMulti rijden dat zal behandelen elke beschrijfbare DVD-formaat met inbegrip van DVD + R DL en DVD-RAM en een 14,1 “T-XGA 1024 x 768 scherm met de eerder genoemde digitizer achter. dat is geen slechte combinatie voor de vraagprijs, maar het is niet helemaal stellaire ook niet. Vanuit een tablet perspectief, maar het is een echte schot in de arm, zoals tot nu toe de meeste fabrikanten hebben achtervolgd zakelijke markten geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van specifieke toepassingen op tabletten, in plaats van directe verkoop aan de consument.

De andere functie die Toshiba’s scherp te bevorderen met de R10 is de ingebouwde bescherming tegen schokken die Toshiba noemt -drie dimensionale bescherming shock “. Vermoedelijk krijgen van die vervelende tijdsdimensie onder controle was te veel voor hun ingenieurs, maar ongeacht wat dit doet is veilig parkeren van de harde schijf koppen indien deze zich realiseert dat het een val, geschud of anderszins slecht behandeld, het opslaan van uw gegevens in het proces.

Vanuit de Tablet kant, krijg je het besturingssysteem Windows XP Tablet PC Edition 2005, samen met een kopie van OneNote applicatie van Microsoft. OneNote is het best te omschrijven als een mutant kind van Woord en Notepad, zodat gebruikers om snel te schakelen tussen getypte en geschreven tekst, maar ook knippen en plakken uit andere documenten via de Pen-gebaseerde interface. Er is ook een klein aanbod van Toshiba-gerelateerde toepassingen te bieden, evenals een proefversie van Norton AntiVirus 2005.

We probeerden buitengewoon moeilijk om de R10 om gelukkig te werken met Bapco’s MobileMark 2002, maar het was niet met een van het, ondanks meerdere installaties, patches en zelfs complete systeem herstelt. Voor wat het waard is, zijn gegaan door de ervaring zullen we zeggen dat de R10 heeft zeer eenvoudig en snel te herstellen. Zonder harde benchmark-cijfers om door te gaan, maar het is een beetje moeilijk om de R10 eerlijk en doeltreffend te onderzoeken tegen de directe concurrentie. Toshiba tarieven levensduur van de batterij voor de R10 op tot vier uur, maar als je met behulp van de ingebouwde draadloze connectiviteit kun je verwachten dat aanzienlijk dalen. Op het gebied van draadloze connectiviteit, dit was het een gebied waar de R10 stond, en niet om de juiste redenen. Binnen onze testomgeving de R10 vaak moeite om een ​​snelle verbinding te onderhouden in vergelijking met een aantal andere notebooks met inbegrip van andere Centrino-modellen.

De echte haak voor de R10 moet worden of de gehele tabletconcept grijpt je aangeboren. De meegeleverde OneNote en Journal software werkt goed, maar het is nauwelijks een zaak voor de besteding van het extra geld op deze bijzondere tablet. Buiten dat, kunnen we een duidelijk argument voor professionele kunstenaars en dergelijke met behulp van de tablet als een hyped up grafische paneel met applicaties zoals Photoshop te zien. Ook is er een duidelijke markt voor mensen met een lichamelijke handicap met behulp van een pen gebaseerde interface aan hun informatica behoeften te voldoen, en de R10 is een goede pasvorm voor dat, met name gezien de meer consument-vriendelijke prijsstelling.

Nieuwe Tablet gebruikers, vooral als je nog nooit gebruik gemaakt van een grafisch tablet zal waarschijnlijk de ervaring van het gebruik van een plastic pen op een plastic scherm om een ​​heel ongebruikelijke een zijn te vinden, maar zodra de nieuwigheid eraf is zul je beseffen dat de hype over “schrijven” met het is gewoon hype, want het is niets als het schrijven op papier helemaal. Een beetje geduld zal uw methode te verbeteren, maar het is nog steeds een benadering op zijn best. Evenzo kan de veel geroemde handschriftherkenning technologie geweldig conceptueel zijn, maar in onze echte wereld testen hebben we altijd in staat om meer dan een paar mensen in staat zijn om de software niet meer te helpen verwarren met slechts een paar verdwaalde pennenstreken kunnen vinden.

Toshiba Tablet R10; Bedrijf: Toshiba PC; Prijs: AU $ 3499; Telefoon: 13 30 70

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop