Trustwave aangeklaagd wegens gebrek aan inbreuk op de beveiliging te stoppen

[Update 14.50GMT: Trustwave verklaring]

Affiniteit Gaming heeft een rechtszaak aangespannen tegen Trustwave over de manier waarop het bedrijf naar verluidt behandeld een inbreuk op de beveiliging die de eigenschappen van de exploitant van casino’s kwetsen.

De rechtszaak is ingediend tegen Trustwave in een US District Court in Nevada, het huis en het hoofdkwartier van de Affinity. Zoals gemeld door The Financial Times, werd Trustwave ingehuurd door het bedrijf te onderzoeken en bevatten een data-inbreuk die de gegevens blootgesteld tot 300.000 Affinity klanten.

Affiniteit zegt dat een tweede cyberaanval vond plaats op het moment dat Trustwave werd het analyseren van de inbreuk, en beweert het beveiligingsbedrijf miste deze aanval en in plaats daarvan verklaarde de dreiging bevatte.

De rechtszaak mijlpaal effent de weg voor nieuwe wegen van de aansprakelijkheid op het gebied van cybersecurity, cyberaanvallen en datalekken. In het verleden, bedrijven getroffen door een data-inbreuk gewoonlijk zou stappen te ondernemen om de klanten tevreden te stellen – en neem de financiële hit en het verlies van reputatie.

Terwijl derden cybersecurity specialisten vaak worden gebracht na een data-inbreuk heeft plaatsgevonden, zijn er geen andere gedocumenteerde gevallen waarin deze derde partij zou raken verwikkeld in een juridische strijd in de manier waarop ze behandeld en bevatte een beveiligingsprobleem geweest.

In documenten waarin de rechtszaak (.PDF), Affinity zei dat het bedrijf “serieus neemt haar beveiliging van gegevens verplichtingen” en dus het vinden van een bedrijf met de juiste data-inbreuk reactie deskundigheid was van “hoog in het vaandel.” Echter, Affinity was minder dan onder de indruk van de prestaties Trustwave’s.

De documenten claimen

Kort na Trustwave’s betrokkenheid eindigde, en na Trustwave had beloofd dat de inbreuk was “bevatte” en de verdachte backdoor (s) “inert,” Affinity Gaming geleerd dat de datasystemen nog werden gecompromitteerd.

Affiniteit Gaming ingehuurd Ernst & Young om penetratie testen op grond van de nieuwe regelgeving van de Missouri Gaming Commission uit te voeren. Op 16 april 2014, in de loop van het uitvoeren van een dergelijke test, Ernst & Young geïdentificeerd verdachte activiteiten, met inbegrip van de lopende activiteiten van een malware-programma met de naam “FramePkg.exe,” die Trustwave had gevonden, maar blijkbaar had niet opgenomen of geprobeerd te saneren tijdens haar onderzoek in 2013.

Een Trustwave woordvoerder vertelde de website van het bedrijf ontkent enige nalatigheid van hun kant, en “we geschil en het niet eens met de beschuldigingen in de rechtszaak en we zullen ons krachtig verdedigen in de rechtbank.”

Affinity is op zoek naar $ 100.000 schadevergoeding van Trustwave na het gebruik van $ 1.200.000 van een $ 5.000.000 cyberinsurance beleid ten aanzien van de overtreding.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer; Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Port Fail VPN lek bloot je echte IP-adres; Dealers hit Volkswagen met een class action rechtszaken meer dan de uitstoot schandaal; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Uw bedrijf heeft een data-inbreuk geleden. Wat nu,? 10 dingen die u niet wist over de Dark Web

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Lees verder: Top picks

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen