Twee beschuldigd van het proberen te verkopen Amerikaanse tech naar China

Een internationaal complot om China te voorzien van zeer geheime Amerikaanse militaire technologie is verijdeld, zei dat de Verenigde Staten federale agenten, volgens een rapport.

In een AP rapport woensdag, merkten zij op dat t wo Taiwanese onderdanen undercover agenten voor militaire hardware en technologie, met inbegrip van een drone had gevraagd, zodat ze konden verkopen aan klanten in China. Zij wees erop dat de twee reeds werden beschuldigd van smokkel methamfetamine in de VS.

De twee verdachten zijn Hui Sheng Shen, bijgenaamd “Charlie”, en Huan Ling Chang, ook bekend als “Alice”, aldus AP.

Het rapport geciteerde federale aanklagers, die zei dat de twee werden betrapt op tape verwijzend naar clients verbonden aan de Chinese regering, die geïnteresseerd zijn in een reeks van militaire goederen die onbemande vliegtuigen, stealth-technologie en anti-aircraft systemen opgenomen waren.

Volgens een aanklacht, Shen vertelde de agenten dat hij technieken geleerd in de handel in verdovende middelen zou kunnen gebruiken om de items, zoals het gebruik van duikers om delen van een van de drones te dragen naar een schip voor de kust aangemeerd te smokkelen.

De nieuwslijn merkte op dat Shen en Chang volgens federale rechter records werden gearresteerd in eind februari en in eerste instantie belast met verdovende middelen smokkel, en hebben in hechtenis sinds.

Het nieuws volgt op een rapport eerder deze maand uit de Amerikaanse staat en de ministeries van defensie, die China beschuldigd van het stelen van Amerikaanse militaire en civiele ruimtevaarttechnologie in poging om het land van de technologische voorsprong te verminderen bij het ontwikkelen van wapens en communicatie.

China is ook beschuldigd van het leiden van spionage inspanningen in de richting hen. In maart werd geïdentificeerd door de VS als achter de cyberaanvallen tegen beveiligingsleverancier RSA in 2011, waarbij hackers voerden een spear-phishing campagne die e-mails met malware toegestuurd.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro