Twitter eindelijk zet een prijskaartje op IPO: $ 26 per aandeel

Twitter-volgers en aandeelhouder wannabees, zet je wekker vroeg voor donderdag.

Na veel geruchten en guesstimates; zweven rond de afgelopen dagen, heeft de San Francisco gevestigde bedrijf eindelijk een officiële prijskaartje op haar beursgang.

Het aantal te weten dat er is $ 26 per aandeel. Bovendien zal Twitter het maken van 70.000.000 gewone aandelen beschikbaar.

Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Bofa Merrill Lynch en Deutsche Bank zijn aangeworven als de belangrijkste bookrunners. Code Advisors en Allen & Company zijn aangeboord om op te treden als co-managers.

Natuurlijk, wanneer de officiële nieuws brak, Twitter ging gek – met Tweets, dat is – met een onmiddellijke fervorous debat over de vraag of dat cijfer is te laag, te hoog, of misschien zelfs precies goed.

Ter vergelijking, Facebook (het bedrijf iedereen wil vergelijken Twitter om over dit onderwerp) debuteerde op $ 38 per aandeel.

Uiteraard zijn er tal van verschillen tussen Twitter en Facebook’s IPO’s, te beginnen met (maar zeker niet beperkt tot) de beurzen zelf.

Facebook’s problematische lancering gestart met technische fouten (gevolgd door veel scepsis van analisten en beleggers), aan de Nasdaq.

We hebben net geprijsd onze IPO. pic.twitter.com/NWXaO4Myq0

Twitter hoopt om die rotzooi op de New York Stock Exchange te vermijden wanneer het morgen debuteert als een naamloze vennootschap, onder het tickersymbool “Twtr.

De NYSE voerde al een test van de computersystemen in het laatste weekend van oktober, met de belofte dat een herhaling van de Facebook-gebeurtenissen niet zal optreden.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

De weg naar Twitter IPO

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval