Twitter tweaks de tijdlijn in een poging om meer gebruikers bezig te houden

Twitter op woensdag bevestigd dat veranderingen aan de gang om de manier waarop gebruikers zien tweets in hun tijdlijn.

De microblogging sociaal netwerk hebben gebruikers de mogelijkheid om hun tijdschema’s te wijzigen om meer nadruk te leggen op de populaire tweets die waarschijnlijk meer relevant zijn te geven.

De nieuwe tijdlijn zal aanbevolen tweets te laten zien aan de bovenkant van de feeds van gebruikers, met de traditionele, omgekeerde chronologische volgorde tweet verschijnen net onder.

Frequent Twitter-gebruikers zal deze aanpak herkennen, want het is in feite een uitbreiding van Twitter’s “, terwijl je weg” recap die laat zien wanneer ze inloggen op de site na een afwezigheid van een spreuk.

Je volgt honderden mensen op Twitter – misschien wel duizenden – en wanneer u Twitter opent, kunt u het gevoel alsof je hun belangrijkste tweets hebt gemist, “Mike Jahr, senior technisch manager bij Twitter, schreef in een blog post woensdag.” vanaf vandaag kun je kiezen voor een nieuwe timeline functie waarmee je inhalen op de meest belangrijke tweets van de mensen die je volgt.

Twitter’s theorie met de nieuwe timeline is dat het gebruikers zal aanmoedigen om meer betrokken bij het sociale netwerk te worden – een doel dat een spreekwoordelijke doorn in Twitter’s zijde is al geruime tijd.

“We hebben al gezien dat mensen die deze nieuwe functie te gebruiken de neiging om te retweeten en Tweet meer, het creëren van meer live commentaar en gesprekken, wat geweldig is voor iedereen,” Jahr toegevoegd.

Geruchten over een op handen zijnde tijdlijn verandering begon vorige week wervelen, en in een draai van social media ironie, werd Twitter gedwongen om de hitte te maken na vele gebruikers bedreigd – via de #RIPTwitter hashtag – om de dienst te verlaten.

Twitter CEO Jack Dorsey op zaterdag meenam naar Twitter om gebruikers dat er geen plannen voor een totale omwenteling tijdlijn gerust te stellen.

Om eventuele paniek, Twitter wordt langzaam uitrollen van de nieuwe update te vermijden. Het is beschikbaar op een opt-in basis op iOS, Android en het web vanaf vandaag, maar het zal niet worden gedraaid als een standaard volgorde, totdat de komende weken.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport