UBER exploiteren stagiaires en uitvoeren van illegaal in China: Aangeven

American-car meldplicht mobiele applicatie ontwikkelaar Uber werd beschuldigd van het uitbuiten van een groot aantal onderbetaalde stagiairs, terwijl het breken van de Chinese wetten door het houden van de stagiair na het afstuderen en het ontslag van hen oneerlijk, zoals gerapporteerd door Sina op woensdag.

Volgens Li Yifan, een voormalige operatie assistent die de leiding over het toezicht op meer dan 20 stagiaires in een tijd was, Uber Guangzhou tak telt ten minste 50 stagiaires, die geen van allen enige vorm van interneren overeenkomst of het contract met het bedrijf ondertekend.

Het aantal stagiaires eenmaal bereikte zeven keer de hoeveelheid van de formele medewerkers en ze moeten 10 uur per dag gemiddeld werken – sommigen zo veel als 15 uur, volgens Li’s social media-account op Weibo.

Minder dan 8 procent van de stagiaires in staat geweest om een ​​vaste aanstelling na de zware reis die vertrekt “hun handen schudden aan het eind van de dag” veilig geweest, merkte Li.

Ook werd beweerd dat het bedrijf houdt zelfs 13 stagiaires nadat ze afgestudeerd aan de universiteit zonder enige werkzekerheid of ondertekening van de arbeidsovereenkomst. Naar verluidt, in sommige gevallen werden de lonen betaald in de vorm van taxi bellen coupons.

Li’s claim werd herhaald door Ma Yingkai van Nankai University, een ontslagen Uber stagiair in de stad Tianjin. Ma zei dat de Uber niet alleen aten haar woorden in zijn het verstrekken van een stage certificaat aan de studenten, iets wat essentieel is voor het afstuderen, maar ook in brand gestoken een heel team van stagiairs voor geen concrete reden en vervolgens gesaboteerd hun reputatie.

Ma zei op Weibo dat een vrouwelijke high-level manager plotseling in een driver activering team vroeg iedereen om een ​​geheimhoudingsverklaring te ondertekenen in juni, en het team werd de volgende ochtend door middel van SMS-berichten afgewezen. De kosten, die Ma ontkende, waren dat de activering team overtreden regelgeving en liet verboden drivers weer online voor een winst.

Ma heeft de overeenkomst niet ondertekenen en probeerde contact opnemen met de Uber beheer in Tianjin, maar Uber reageerde niet op de zwarte lijst en iedereen in het team op WeChat, een populaire online chatten App in China. Volgens Ma, het bedrijf dreigde zelfs om juridische stappen te ondernemen tegen de ontslagen stagiaires.

Uber onlangs plannen aangekondigd om haar activiteiten in Zuid-China uit te breiden door het openen van haar regionale hoofdkantoor in Guangzhou, als gevolg van een stijging van de lokale gebruiker bevolking in 2015.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent