Uber gebiedt $ 3000000000 op Nokia Hier mapping bedrijf: Rapport

Ride-sharing app Uber heeft het bieden oorlog voor Nokia Hier is lid geworden van kaarten, het aanbieden van maximaal $ 3000000000 voor het bedrijf, volgens The New York Times.

In een rapport gepubliceerd op 7 mei, de NYT Mark Scott en Mike Isaac zei dat drie niet nader genoemde mensen met kennis van het aanbod had aangegeven dat Uber al het bod had ingediend.

De Nokia Hier kaarten bedrijf is een van de drie eenheden die bleef op Nokia na het zijn-handset maken apparaten bedrijf in april vorig jaar verkocht aan Microsoft voor $ 7200000000. Vorige maand, Nokia bevestigd dat zij overweegt te verkopen hier, want het weegt de opties voor de toekomst van het bedrijf.

De verslagen van het bod van Uber volgen hot op de hielen van de rapporten eerder deze week door The Wall Street Journal dat de Duitse autofabrikanten, waaronder Audi, BMW en Mercedes-Benz, had een consortium om de Nokia te kopen Hier zaken gevormd, met de hulp van Chinese zoeken bedrijf Baidu.

De WSJ William Boston en Ilka Kopplin voorgesteld in het rapport dat de verhuizing van de Duitse consortium werd gemaakt als een defensieve zet die gericht zijn op het voorkomen van Silicon Valley bedrijven uit het controleren van de toekomst van de zelfrijdende auto – een goal waarmee Californische internet gigant Google aanzienlijk heeft gemaakt vooruitgang.

Uber, gevestigd in San Francisco, is verplaatst naar autonome voertuigen te ontwikkelen gemaakt, het ondertekenen van een strategisch partnerschap in februari met de Carnegie Mellon University in een poging om de Uber Advanced Technologies Centre in Pittsburgh, Pennsylvania te lanceren.

Het bedrijf liet doorschemeren op het moment dat in het kader van de operaties in het midden, zullen de onderzoekers proberen te driverless auto’s, evenals de technologie rond veiligheid van het voertuig te ontwikkelen.

De NYT zei dat de bronnen aangegeven dat de onderhandelingen over de verkoop van Nokia’s in kaart brengen van het bedrijfsleven worden voortgezet, en dat de gesprekken niet kan leiden tot een deal.

Ondertussen Uber wordt steeds meer onder druk onlangs, als twee van zijn hoofdkwartier in de grote Chinese steden werden overvallen door de autoriteiten niet binnen zeven dagen, lokale Chinese media gemeld.

Volgens het rapport van Jinghua.cn ‘s, gepubliceerd op donderdag, Uber Chengdu kantoor in het centrum van China werd overvallen door een team van ambtenaren van het plaatselijke openbaar vervoer, het bedrijfsleven en de openbare veiligheid afdelingen op 6 mei, terwijl veel bezorgd chauffeurs buiten schreeuwde, met ten minste één ondervraagd door de autoriteiten.

Hoewel de woordvoerder van Uber vertelde Beijing News dat het gewoon “een routine-bezoek ‘die niet van invloed op de activiteiten van het bedrijf, een andere inval werd uitgevoerd door de autoriteiten in de Zuid-Chinese stad Guangzhou uitgevoerd.

Er werd gemeld dat meer dan 1.000 iPhones bij Uber Guangzhou HQ werden in beslag genomen tijdens een inval op 30 april.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

“We zullen onze consistente druk op de illegale bedrijfsactiviteiten die interfereren met het openbaar vervoer te houden,” het mondstuk krant Guangzhou Daily citeerde de gemeentelijke vervoer afdeling als te zeggen.

De uitbreiding van de taxi service bedrijven zoals Uber, die nu haar activiteiten loopt in negen Chinese steden, hebben een sterke weerstand gekregen van traditionele taxichauffeurs, die denken dat de “aangewezen auto en deelauto” service van de app is het wegnemen van hun klanten. De Chinese centrale regering zei ook tijdens de 2015 National People’s Congress en de Chinese People’s Political Consultative Conference, dat het nooit zal toestaan ​​dat particuliere voertuigen naar de bedrijfsvoering, een illegale en toch gebruikelijk door bijna alle taxi meldplicht app bedrijven aangenomen te voeren.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Uber onder druk in China, twee kantoren inval in één week

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis