Ubuntu 14.04 LTS ‘Trusty Tahr’, Beta 1 voorvertoning: Convergence uitgesteld recensie

Het wordt een bekend verhaal voor Ubuntu desktop releases. Terug in oktober 2011 Mark Shuttleworth zet een aantal ambitieuze doelstellingen voor Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr, en later aankondigingen aangegeven dat deze zou worden bereikt door middel van een volledig geconvergeerde code base, een cross-formaat UI en de mogelijkheid om cross-formaat apps.

Maar naarmate de release datum nadert, misschien niet onredelijk voor een LTS, dingen zijn teruggeschroefd. De nadruk ligt nu op betrouwbaarheid, terwijl het bedrijf blijft zijn doelen in de mobiele en tablet markten voort te zetten op een parallel spoor. Shuttleworth schat nu dat desktop / tablet / smartphone convergentie niet zal worden bereikt tot Ubuntu 15.04 of later.

De Ubuntu 14,04 desktop, althans in de eerste beta release, bijna niet te onderscheiden van, Ubuntu 13,10. Een detail dat duidelijk is is een extra netwerkstatus indicator in de bovenste menubalk: onze screenshots tonen de indicatoren voor een draadloze verbinding, deze wijziging van een pijl omhoog / omlaag indicator wanneer een bekabelde verbinding in gebruik is.

Tenminste 14.04 LTS zal GNOME componenten zijn bijgewerkt, als Canonical heeft aangekondigd dat het wordt geleverd met GNOME 3.10 pakketten – de eerste beta heeft de bijgewerkte Nautilus-based file manager, nu omgedoopt tot ‘Files’. Ook, zoals bij elke stap volledig release Ubuntu 14.04 heeft een nieuwe Linux kernel revisie, 3,13, met alle verbeteringen die brengt.

Zowel Mir en Eenheid 8, (voorheen bekend als Unity Next), zijn verplicht onderdelen voor convergentie en voor Touch apps te draaien op de desktop. Toen de plannen Canonical voor convergentie eerst werden aangekondigd, Ubuntu 14.04 LTS was om de Mir-display server en de Unity 8 shell gebruiken. Met plannen voor een volledig geconvergeerde Ubuntu nu later terug te zetten naar 15,04 of, zal de 14.04 versie te steken met X window server en Unity 7 voor het moment.

Ubuntu 13.10 inclusief een rudimentair voorbeeld van eenheid 8, en een voorbeeld zal ook opgenomen worden in Ubuntu 14.04 LTS. Om dit te worden geïnstalleerd met de beta release, moet u ‘Pre-uitgebrachte updates (Trusty voorgenomen) “in de Software & Updates dialoog mogelijk te maken.

De Unity launcher werkt goed genoeg voor de beperkte toepassing schakelen, maar als je ervoor kiest om een ​​groot aantal van de aanvraag iconen vastgezet in het opstartprogramma te hebben, en ook de neiging om multi-tasken met meerdere geopende toepassingen met meerdere vensters, de Alt-tab-geactiveerde applicatie switcher en de verspreiding scherm onmisbaar. Als je zelfs de switcher en de verspreiding scherm niet genoeg vinden, Ubuntu 14.04 voegt tekst-entry filtering. In de praktijk is deze functie beschikbaar in de Compiz compositing manager voor een tijdje, maar Ubuntu 14.04 voegt deze standaard.

Wanneer een applicatie spread op het bureaublad (Superkey + W) wordt weergegeven, om het even wat te typen op het toetsenbord opent het overzicht tekstinvoer bar en anticiperende zoeken versmalt automatisch de spread op basis van gedeeltelijke of volledige woorden ingetypt in de input bar.

Met de introductie van de eenheid terug in Ubuntu 11.04 (en daarvoor in Ubuntu voor netbooks 10,10), Mark Shuttleworth verordend dat de toepassing menu’s moet worden weergegeven in het bureaublad bovenste menubalk, in plaats van op de top van elk programma. Met Ubuntu 14.04, zullen de gebruikers eindelijk in staat zijn om een ​​wereldwijde keuze voor waar de menu’s lijken te maken, via de Settings / dialoog Vormgeving. Een nieuw item in Appearance biedt instellingen voor Application Menu ofwel ‘In bovenbalk’, of ‘in het venster titelbalk’, maar dit is nog steeds een mouse-over-to-onthullen gedrag.

Multi-tasking filteren op tekstinvoer

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Tot op heden hebben onze test installaties van Trusty Tahr op een Dell XPS M1210 laptop een terugkerend probleem met toetsenbord en touchpad initialisatie onthuld. Na het opstarten, wordt het bureaublad vaak overgelaten, zonder dat het toetsenbord of touchpad ingang. Hoewel dit probleem kan worden beperkt tot een kleine en specifieke groep hardware, hopelijk een fix te ontvangen voor de volledige vrijgave.

We zullen verdere updates te publiceren met de Final Beta, die het gevolg is van 27 maart (ervan uitgaande dat er iets van betekenis te melden), en een volledige herziening van de definitieve versie, die is gepland voor 17 april.

De officiële release schema voor Ubuntu 14.04 Trusty Tahr is beschikbaar op de website van Ubuntu, waar u ook kunt vinden dagelijkse build beelden te installeren. Huidige beelden zijn ‘oversized’ en past niet op een CD. Ubuntu 14.04 is nog in ontwikkeling en het is niet aan te raden dat de bèta’s worden gebruikt voor bedrijfskritische of productietaken.

Om te updaten naar de beta, raakte Alt + F2 om een ​​run command line en het type-update-manager -d openen, of open een terminal en typ dezelfde command line (niet sluiten de opdrachtregel of terminal totdat de update is voltooid).

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Menu’s waar u ze wilt

Wat is het volgende?