ViewSonic VG191b Beoordeling

laatste grote scherm flat-panel monitor ViewSonic is gericht op graphics en business professionals met de scherpte, verzadiging, grootte en vorm van desktop die zij nodig hebben. De VG191b is een 19in. LCD-monitor met een native resolutie van 1280 bij 1024 pixels, en een geclaimde helderheid van 250cd / m2. Het draait ook op de standaard om ofwel landscape of portrait oriëntatie ondersteunen, hoewel de schakelaar in de aspect ratio is niet automatisch.

De ons geleverde VG191b verschilt van de VG191 slechts in zijn geval kleur. De ‘b’ model heeft een grijze behuizing, terwijl het VG191 een witte case. De sokkel is voorzien van een in hoogte verstelbaar met iets minder dan 6 cm van de reis, die misschien niet klinkt als veel, maar doet een verschil maken voor uw kijkhoek te maken. De kracht en de vier knoppen op het bedieningspaneel zijn aan de onderkant van het scherm bezel. De ring zelf is vrij breed en elke rand van de behuizing bol is. Dit is niet ideaal als u wilt een aantal van deze monitors op elkaar te stapelen en ruimte te besparen.

Het paneel kantelt en draait zoals je zou verwachten, maar draait ook met de klok mee 90 graden waardoor u een portret scherm, indien nodig. De VG191b wordt geleverd met Portrait Displays ‘Pivot software die de beeldverhouding dienovereenkomstig verandert. Dit is een handmatig proces – je moet een sneltoetscombinatie drukken of gebruik maken van een rechter muisknop menu om de schakelaar uit te voeren – omdat er geen elektronica ingebouwd in het lager. Dit betekent ook dat de on-screen display niet draait, waardoor het scherm aanpassingen in de portrait mode zeer lastig inderdaad. Een automatische aspect wisselsysteem zou een andere verbinding nodig – waarschijnlijk USB – en zou iets toe te voegen aan de kosten van het systeem. Hoewel het lastig lijkt te hebben om modes handmatig te schakelen, in de praktijk u waarschijnlijk niet draaien van de monitor vaak genoeg om de extra complexiteit te rechtvaardigen zijn.

De VG191b heeft zowel VGA en DVI-D-ingangen en schakelt automatisch over naar welke een signaal heeft. Als er een signaal op beide kunt u kiezen welke je wilt van het on-screen display. Je geleverd met afneembare kabels voor beide soorten invoer. Als u gebruik maakt van de analoge VGA-ingang, is er een automatische beeld aanpassen optie op het on-screen display dat de juiste timing zal stellen voor het signaal. Je krijgt een bericht opduiken adviseren je omschakelen naar 1280 door 1024 als u een andere resolutie te gebruiken, maar de monitor zal kleinere beeldformaten weergeven met scaling.

ViewSonic levert ook Sonnentech’s Colorific kalibratiesoftware met de VG191b. Colorific kan overeenkomen met de kleur kenmerken van het scherm om een ​​bepaalde toepassing, of het kan de kleur reactie op uw printer te passen – voor zover mogelijk. Zoals hierboven vermeld, wordt de Pivot portret beeldscherm software ook inbegrepen. Merk op dat elke belangrijke wijziging in uw display systeem, zoals het installeren van een andere grafische kaart, zal vereisen dat u Pivot opnieuw te installeren ook.

ViewSonic’s VG191b is niet de grootste LCD-monitor die vandaag beschikbaar zijn, en er zijn vergelijkbare modellen beschikbaar zijn van andere fabrikanten. De prijs en specificatie zijn vergelijkbaar met de Eizo FlexScan L685, bijvoorbeeld, hoewel de VG191b het schermgebied is iets groter. Winkel rond, zeker, maar als je in de markt voor een LCD-monitor met portret vermogen, stak de VG191b op uw lijst van de modellen te overwegen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop