VMware: De Hyper-V aanval is aan de gang, maar de oorlog is lang

Microsoft’s Hyper-V – die langverwachte virtualisatie inspanning van Redmond – is off and running en de analyse van het valt in drie generieke emmers: Hyper-V draaien, het is een echte virtualisatie-speler, en Microsoft zal verpletteren VMware of worden verpletterd door de zittende.

De mainstreaming– en commoditization –van de hypervisor. Virtualisatie zal iets dat er gewoon zijn. VMware is geweldig, maar je moet Microsoft virtualisatie mainstream overal te maken;. Een rejiggering van vendor strategie. Deze inspanning is al aan de gang als VMware stroomopwaarts is verhuisd naar virtualisatie management software te bieden. De hypervisor is slechts het beginpunt. Citrix, met de overname van XenSource, heeft ook een eigen draai aan virtualisatie. Er moet voldoende ruimte zijn voor iedereen, maar wat bracht zowel XenSource en VMware aan de partij zal worden van een ingebouwde weggevertje,. Op de lange termijn, virtualisatie is het besturingssysteem. Het OS vandaag als we weten dat het zal worden verbannen naar sanitair. Dat is wat Paula kreeg bij hierboven. Hell, virtualisatie kunt zelfs Microsoft van haar Windows omgekeerde compatibiliteit augurk. Virtualisatie laag, die alle systemen op een doos bedient, zal de werkelijke software kosten. Met andere woorden, kan virtualisatie de opgeblazen Windows, dat is de reden waarom Hyper-V is zo belangrijk voor Microsoft verdringen.

Terwijl die van ons in de technologie bedrijfsleven graag deze leverancier op vendor gevechten te maken, zal de virtualisatie oorlog lang zijn.

Let’s recap, de verschillende standpunten over de hele website

Jason Perlow op zijn nieuwe Tech Broiler blog schrijft

Terwijl de release versie geen extra functies die het zou zetten op gelijke voet met concurrent VMWare’s ESX en VI3 of Citri x XenServer toe te voegen (zoals live migratie, geclusterde bestandssystemen, virtual desktop management of sjabloon provisioning) het biedt vergelijkbare stabiliteit en als superieure prestaties op een van deze twee concurrerende oplossingen, evenals een prijs die is absoluut onovertroffen – gratis met de Windows Server 2008 OS (gallery rechts).

Mary Jo Foley merkt op dat Hyper-V, voorheen bekend als Viridian, ontbreekt een aantal functies, zodat Microsoft kan het vrij te geven aan de productie van voor op schema. De grote afhaalrestaurant voor klanten

Microsoft is momenteel het adviseren van klanten Exchange Server niet in te zetten 2007 SP1 op Hyper-V gedurende ten minste 60 dagen na de Hyper-V is vrijgegeven voor productie. De volgende versie van Microsoft’s Hyper-V product wordt verwacht dat een deel van Windows Server 7 in 2010 en beschikbaar zijn in hardware-integreerbare vorm.

Dan Kusnetzky is gegaan op spin-patrouille en merkte op dat Hyper-V heeft een lange weg te gaan om VMware te vangen.

Paula Rooney zet Hyper-V in een bredere context en wijst op het spel is echt over het besturingssysteem

levering van haar langverwachte virtualisatie-hypervisor van Microsoft heeft afgetrapt wat is om een ​​echt intense strijd in de virtualisatie-software markt. Maar wat nog belangrijker is, het vertegenwoordigt de toekomst van Microsoft – interoperabel zijn met rivaal aanbod, voorstander van open source en beschikbaar, wat flexibeler licentievoorwaarden.

De lancering van de Xen open source hypervisor, XenSource en de daaropvolgende aankoop van XenSource in afwijking van Citrix, Microsoft’s lancering van Hyper-V markeert wat ik zou zeggen is de cruciale keerpunt voor de virtualisatie-software-industrie, en ook voor de respectievelijke futures van VMware en Microsoft en het besturingssysteem zoals wij die kennen.

Zet het op en ik denk dat je krijgt het volgende

Zal dit gebeuren ‘s nachts? Nee. Maar er is een veel grotere beweging aan de gang. Laat de virtualisatie spelen beginnen.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid