Waarom consumenten opslagbedrijven zijn kwijlen over de onderneming

SanDisk is het best bekend om zijn geheugenkaarten, Flash muziekspelers en solid-state drives voor consumenten. Echter, is het bedrijf steeds meer bekend als een onderneming verkoper en snel omhoog te bewegen het opslagsysteem keten.

De verhuizing van harde schijven naar solid-state drives. Draaiende schijven gaan de weg van de dinosaurus als solid-state drives ziet eruit als een goede economische optie in de tijd;. Opgericht opslag reuzen moeten de lijn te lopen tussen het behoud van de bestaande winstmarges op de traditionele systemen en de overgang naar solid-state versnelling. Western Digital recent verworven Skyera om rundvlees aanbod van zijn HGST;. Big data analytics vereisen een snellere toegang tot opslag. In-memory databases verder te laten groeien;. Schaal zaken voor leveranciers op zoek te spelen in solid-state enterprise storage. En bedrijven als SanDisk en Samsung duidelijk weten hoe je product te leveren in volume op vaste prijs punten;. De winstmarges op de enterprise storage zijn gewoon beter dan de opties van de consument;. Solid-state opslag wordt steeds ingewikkelder, en dat zal de intellectuele eigendom als nodig evenals de productie dapperheid;. Consumer geheugen spelers zijn op zoek naar omhoog in de waardeketen en zullen waarschijnlijk systemen leveranciers te verwerven. SanDisk’s overname van Fusion-io biedt een blauwdruk voor andere geheugen spelers te evenaren,. Hoewel de term ‘consumerization’ vaak wordt gebruikt in mobiele, zijn er elementen van de trend in de opslag ook. De kans groot dat uw geheugenkaart maker is nu ook in uw datacenter.

SanDisk is niet alleen in deze. Primaire consumenten merken zoals Toshiba, Micron en Samsung hebben allemaal de solid-state opslag know-how om te verhuizen naar de onderneming. Van de flash-opslag providers alleen Intel heeft een onderneming pedigree van de get-go, met dank aan zijn server chips en datacenter footprint.

Hoe zijn deze commodity-geheugen providers enterprise-spelers? Hier zijn een paar bewegende delen

Pacific Crest analist Monika Garg opgemerkt in een recent onderzoeksrapport dat de verhuizing naar 3D NAND betekent dat solid-state technologie is enterprise klaar. Hierdoor zullen verkopers verkrijgen of overreden derden solid-state systeem providers.

Deze grafiek wijst op de mogelijkheden.

SanDisk John Scaramuzzo, general manager van de enterprise storage unit, zei op een recente conferentie investeerder die onderneming beweegt het bedrijf begon in 2011 met de overname van Pliant. In 2012, SanDisk meer gericht op applicatieversnelling met de overname van FlashSoft. De aankoop van de Schoener Technology gaf SanDisk ongestructureerde database-verwerking. “We verkopen niet alleen flash producten en zakelijke producten, maar we willen ook in staat zijn om onze klanten te helpen hun applicaties sneller te lopen,” zei hij.

Nu het doel is om Fusion-io en bypass hardware bottlenecks te nemen via de software en het geheugen design.

SanDisk heeft het geheugen van de consument de leverancier om de grootste onderneming plons geweest. Het bedrijf heeft zijn weg gekocht in de markt en volgde een verticaal geĆÆntegreerd model.

Mark Durcan, CEO van Micron Technology, maakte soortgelijke punten op 3 december in de Credit Suisse investeerder conferentie. Durcan zei vraag sterk in de mobiele en de onderneming met dank aan big data analytics en een verhuizing naar flash blijft. “We zien de groei verder te gaan,” zei hij. “Flash is niet een eenmalige piek. We zien een lange gestage helling in de richting van het verhogen van DRAM in de onderneming.

“Ik denk dat het een aanhoudende fenomeen, omdat de database dichter bij de eindklant beweegt,” zei Durcan.

Samsung Electronics Jeeho Baek, vice-president van het bedrijf geheugen van zaken, zei dat de vraag enterprise rijdt DRAM zendingen, samen met mobiele.

Enterprise-demand server bleef solide, met inbegrip van het datacenter. We actief ingespeeld op verhoging van elke toepassing en verbeterde de winstgevendheid te eisen door de uitbreiding van de klas migratie 20-nanometer, “zei Baek, spreken op Samsung’s derde kwartaal de winst oproep op 30 oktober.” Want NAND, de totale vraag was solide, gedreven door de stijging van de vraag voor nieuwe mobiele producten, met berging een hogere dichtheid en een sterke vraag naar SSD klant en datacenter.

In de komende jaren, wees niet verbaasd als deze geheugen aanbieders overgaan tot de stack en de bedrijven die ze leveren bedreigen. De grote kanonnen in enterprise storage – Western Digital HGST, EMC, NetApp, IBM en Seagate – zijn allemaal omarmen solid-state technologie en doen het goed, maar de overgang in het datacenter is het openen van de deur naar parvenu’s zoals Pure Storage as en aanbieders met een meer consument stamboom.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip