Web browser oorlog: Het begin 2013 verslag

De nieuwste NetMarketShare browser nummers zijn in voor maart 2013. Ze onthullen een drie-weg strijd om de harten en geesten van pc-browser-gebruikers, maar op tablets en smartphones, wordt Safari leidt met een ruime marge. StatCounter heeft echter Chrome en Android eigen browser respectievelijk leidend.

De web browser oorlogen voort te zetten, en nummer 1 is … nou, dat hangt af van wie je het vraagt; Pwn2Own: naar beneden gaan alle browsers, onwaarschijnlijk, IE overleeft … en misschien gedijt; de beste Windows-browser vandaag: IE 10 of Chrome 25 ?; Microsoft levert definitieve versie van Internet Explorer 10 voor Windows 7

Waarom zijn de verschillen? De twee meest populaire webbrowser tellers verschillende methodologieën.

NetMarketShare verzamelt de gegevens van ongeveer 40.000 websites die Net Applications (de moedermaatschappij), HitsLink analytics service en SharePost bookmarking service te gebruiken. Ze volgen 160 miljoen bezoeken per maand, maar alleen bezoekers tellen om een ​​bepaalde site een keer per dag. Die gegevens worden vervolgens gemasseerd door Net Applications afhankelijk van het verkeer het van mening is afkomstig uit een bepaald land en het aantal internetgebruikers per land, afhankelijk van de Central Intelligence Agency (CIA). Dus bijvoorbeeld, als het bedrijf legt uit: “Als onze wereldwijde gegevens blijkt dat Brazilië vertegenwoordigt 2 procent van onze verkeer, en de CIA tabel toont Brazilië tot 4 procent van de wereldwijde internetverkeer vertegenwoordigen, zullen we elke unieke bezoeker uit Brazilië twee keer tellen.”

StatCounter verzamelt ook gegevens van zijn klanten, maar het maakt gebruik van een veel grotere steekproef. StatCounter sporen meer dan 3 miljoen banen sites die haar StatCounter traffic analysis service te gebruiken. Het bedrijf beweert dat meer dan 15 miljard pageviews per maand volgen. Bovendien heeft StatCounter niet de data masseren. In plaats daarvan baseert haar cijfers volledig op rauwe pagina hits.

Dit is hoe het werkt. Zeggen dat de website tracks webbrowsers met behulp van zowel Net Application en technologieën StatCounter’s. Als u een bezoek aan de website 20 keer in een dag van uw kantoor in Rio de Janeiro, zou NetMarketShare uw webbrowser registreren bezoek aan de site twee keer. StatCounter, anderzijds zou het tellen als 20 afzonderlijke treffers. Dit lijkt misschien niet het veel verschil zou maken, maar als hun respectieve nummers laat zien, het doet.

Dus zonder verdere adieu, hier zijn de nieuwste web browser statistieken

Door PC graaf NetMarketShare’s, Internet Explorer (IE) geperst uit een klein 0,01 procent winst, van 55,82 procent naar 55,83 procent. Op de tweede plaats, Firefox bewogen door 0,09 procent, van 20,12 procent naar 20,21 procent. Derde plaats Chrome kreeg de meeste met een bescheiden sprong van 0,18 punten van 16,27 procent naar 16,45 procent.

Al deze groei kwam voor rekening van het achterste paar van web browsers: Safari, die 0,11 procent gedaald tot 5,31 procent, en Opera, die 0,08 procentpunt daalde tot 0,46 procent.

Natuurlijk, StatCounter ziet data maart in een heel ander licht. Door hun aantal, Chrome geleid maart met 38,07 procent, gevolgd door IE met 29,3 procent, en dan Firefox met 20,8 procent. In de achterhoede, Safari kwam met 8,5 procent, en Opera hinkte in de laatste met 1,17 procent.

Als het gaat om smartphones en tablets, de twee het ook niet eens. Door afrekening NetMarketShare’s, Safari sprong tot 61,79 procent ten opzichte van 55,41 procent in februari. De inheemse Android-browser kwam op de tweede plaats met 21,86 procent aandeel, en Opera Mini verbleven in de derde plaats met 8,4 procent. De twee meest populaire webbrowsers op het bureaublad? Chrome en IE? Ze nauwelijks te registreren, met Chrome komt in de vierde op 2,43 procent en IE met 1,99 procent.

StatCounter ziet een heel andere mobiel surfen op het web wereld. Van StatCounter gezichtspunt, Android in de eerste met 30,78 procent. Het wordt gevolgd door Safari op de iPhone op 24,44 procent. Zelfs als je in Safari toe te voegen op de iPod touch, mobiele web-browsing Apple’s aanbod komt nog steeds in op de tweede plaats met 27,05 procent.

Opera neemt de derde plaats met 15,54 procent. Het wordt gevolgd door de UC Browser, een multi-platform mobiele browser, met 8,27 procent, en de vijfde plaats ging naar Nokia met 6,96 procent. StatCounter heeft akkoord met NetMarketShare op één punt: Noch Chrome of IE materie in de mobiele ruimte.

Dus welke nummers geloof jij? Ik kan pleiten voor een van beide set, maar persoonlijk vind ik dat StatCounter is het eens meer met de nummers zie ik uit mijn eigen websites met behulp van Google Analytics.

 verhalen

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

De web browser oorlogen voort te zetten, en nummer 1 is … nou, dat hangt af van wie je het vraagt

Pwn2Own: naar beneden gaan alle browsers

Onwaarschijnlijk, IE overleeft … en misschien bloeit

De beste Windows browser vandaag: IE 10 of Chrome 25?

Microsoft levert definitieve versie van Internet Explorer 10 voor Windows 7

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro