Zal Intel’s nieuwste Xeon lineup een “economische no brainer ‘?

Intel lanceerde haar nieuwste server chips ontworpen voor de volgende generatie datacenters dinsdag en pitching een vijf maanden return on investment voor klanten met behulp van single core servers — een derde van het klantenbestand — en een 15 maanden terugverdientijd voor meer moderne machines.

De Xeon X5670 heeft tot 40 procent betere prestaties per watt op dezelfde snelheden als de X5570 voorganger;. De server familie heeft twee nieuwe beveiligingsfuncties — Advanced Encryption Standard New Instructions (AES-NI) en Trusted Execution Technology (TXT) — een betere beveiliging van gevirtualiseerde omgevingen mogelijk te maken. De technologie is in wezen een poging om een ​​betere basis voor cloud computing beveiliging. AES-NI versnelt prestaties voor database-encryptie, full disk encryptie en veilige Internet transacties. TXT biedt bescherming voor toepassingen die zich bewegen tussen de virtuele servers. De Xeon 5600 serie ondersteunt maximaal zes cores per processor en heeft een 60 procent betere prestaties dan de 5500-serie. De frequentie geoptimaliseerde quad-core versie van de Intel Xeon processor 5600 serie pieken op 3,46 GHz met een TDP van 130 watt, terwijl de zes-core versie 3.33 GHz met een TDP van 130 watt bereikt. Geavanceerde zes-core versies zullen boven uit op 2,93 GHz en TDP van 95 watt, en de standaard quad-core processor 2,66 GHz bereiken op 80 watt;. De prijs van de 5600 is “in feite hetzelfde” als de 5500, zei Boyd . De Intel Xeon processor 5600 serie varieert in prijs van $ 387 tot $ 1663 in hoeveelheden van 1000. De E5645, L5638 en L5618 embedded processoren zijn geprijsd op respectievelijk $ 958, $ 958 en $ 530, in hoeveelheden van 1000;. Cisco, Dell, Fujitsu, HP, IBM en Oracle zal op basis van de Xeon 5600 line-up te hebben.

de uitdaging van de chip reus: Plaats zijn nieuwste server chips — de Xeon 5600 — familie als een “economisch no brainer” voor klanten die zijn uit te stellen server upgrades. 1 serverconsolidatie rantsoen met de nieuwste Xeons: de single core publiek kan een 15 krijgen. Intel’s positionering is vermeldenswaard als onderzoeksbureaus en leveranciers hebben gepredikt dat een server upgrade cyclus is ongeveer om uit te breken. Maar eerst, de details. Boyd Davis, general manager van Intel’s datacenter group marketing, brak uit een blitz van prestatieverbeteringen en merkte op dat upgrading was een “economisch no brainer.” Te weten (statement)

Terwijl dat alles is indrukwekkend, de server upgrade cyclus komt neer op het geld en de vraag of de bean counters in zal kopen. Dat volg het geld aanpak is de reden waarom Intel gooide haar ROI case.

Nu zijn deze oppervlakte vorderingen tot nu toe alleen gaan. Hier is een blik op de voetnoten en berekeningen — genoeg om je op zorgvuldigheid begonnen — voor de 5 maand ROI aanspraken

En de 15-maanden terugverdientijd vorderingen

Intussen is de underdog in deze server refresh cyclus is AMD. AMD is van plan een server platform refresh in de komende weken en richt zich op het volume x86 markt. Het plan is om het segment van de markt in de high-end en low-end toepassingen en de focus op waardecreatie.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen