Zeven agentschappen voor te bereiden op nieuwe NZ gov netwerk

De $ 14.000.000 project NZ is een van een trio van de overheid netwerk ontwikkelingen die gericht zijn op verbetering van de dienstverlening, de samenwerking en de invoering van consistente naleving van de nieuwe veiligheidsnormen.

De GSN project, voor inter-agency samenwerking, ontving de finale go-ahead van de Nieuw-Zeelandse Rijksdienst Commissie aan het einde van juni. Rond dezelfde tijd werden de verzoeken tot inschrijving wordt uitgegeven om te beginnen met het ontwerp en de analyse voor een afzonderlijk project, de Next Generation Health Network (NGHN). Een derde project, de Nieuw-Zeelandse Advanced Network, wordt gewerkt aan het onderzoek en onderwijs dienstverlening aan de gemeenschap.

De projecten komen als de overheid begint aan een herziening van de informatietechnologie en communicatie-uitgaven te wijten aan te melden in oktober.

De GSN zal een platform voor agency samenwerking bieden door middel van een glasvezelnetwerk in de hoofdstad Wellington, en een data en spraak in staat wide area network ten dienste van de rest van het land. Laurence Millar, adjunct-commissaris van IT voor de Nieuw-Zeelandse State diensten van de Commissie zegt dat de GSN werkt samen met de zeven stichting agentschappen en memoranda van overeenstemming zal worden uitgevoerd met deze in de komende drie tot vier maanden.

Hij was niet bereid te onthullen, die de zeven waren.

Het netwerk zal een reeks van high-speed diensten, waaronder off-site ramp recovery, IP-telefonie en toegang op afstand te leveren. Verwacht wordt dat de kosten van spraak- en dataverkeer te verminderen en zorgen voor een betere budgettering via vaste opladen.

IBM zal netwerkbeheer en levering van diensten voor de GSN bieden. Het zal ook een aantal netwerk componentry en diensten, samen met een scala aan andere leveranciers zoals FX Networks Asnet, Datacom Systems, Kaon, DTS en de voormalige Nieuw-Zeeland HDS, nu genaamd Revera. Sommige contracten moeten nog worden afgerond.

De GSN zelf niet aangeprezen als een netwerk bouwen echter leveranciers te voorzien FX Networks bouwen hun eigen infrastructuur die niet alleen wordt gebruikt door de GSN.

“De GSN is de bouw van de kern rand infrastructuur om de overheid de veiligheid standaarden te implementeren, maar alle connectiviteit wordt bevoorraad uit-leverancier in handen infrastructuur”, aldus Millar.

Geen van grote luchtvaartmaatschappijen in Nieuw-Zeeland, Telecom Nieuw-Zeeland en TelstraClear, is gecontracteerd om het project op dit moment, zegt Millar. Deze kunnen netwerkfunctionaliteit leveren naarmate het project vordert;. Millar zegt dat de motivering van het project is niet kostenbesparingen, maar eerder om nieuwe veiligheidsnormen vrijgegeven door de Government Communications Security Bureau in oktober 2005 uit te voeren en de samenwerking tussen instanties te vergemakkelijken.

Hij zegt dat inkoopvoordelen zal uiteraard voortvloeien uit het project door middel samengevoegd inkoop en een prijsmodel dat geen onderscheid tussen de agentschappen op basis van hun grootte.

De eerste fase van het project is beperkt tot de infrastructuur laag, zegt Millar en de toekomstige implementatie van toepassingen zal worden gedreven Door de makelaar vraag. Maar “bouwen once, inzetten vele malen” -model van het netwerk kan het gebruik van geavanceerde toepassingen te versnellen.

De gezondheidssector NGHN is in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid als een uitbreiding van het bestaande gezondheidsnetwerk. Het komt uit van het ministerie van Volksgezondheid de Health Information strategie voor Nieuw-Zeeland, die werd ontwikkeld door de gezondheidssector en invaliditeit en identificeert 12 “actie zones” voor de sector focus.

Al deze zones zijn sterk afhankelijk van ondersteuning van het netwerk, maar de originele Nieuw-Zeelandse Health netwerk werd in 1999 gebouwd.

“Het is nu tijd om voort te bouwen op deze vroege winsten en om vooruit te kijken naar de volgende generatie van de gezondheid van een netwerk”, zegt Brendan Kelly, de belangrijkste adviseur op de gezondheid informatie strategie en beleid van het ministerie.

Naar aanleiding van recente offertes, wordt een team wordt samengesteld om de toekomstige connectiviteit behoeften van de sector te identificeren.

De Nieuw-Zeelandse Advanced Network wordt bediend door een not-for-profit bedrijf. Het bestaat uit een optisch netwerk backbone verbindt onderzoek en onderwijs instituten in Auckland, Hamilton, Palmerston North, Wellington, Christchurch en Dunedin met regionale verbindingen naar Hawkes Bay, Nelson en Rotorua. Het zal ook internationaal verbinden met soortgelijke instellingen in de VS en Australië;. Millar zegt dat er parallellen tussen de projecten.

Het gemeenschappelijke thema is levering van netwerkinfrastructuur op de beginselen open toegang en mogelijkheden die direct relevant zijn voor overheidsinstanties, zoals de naleving van de veiligheidsnormen van de overheid zijn, om een ​​brede gemeenschap van agentschappen publieke sector;. Ambtenaren van alle drie initiatieven zijn vertegenwoordigd op een gezamenlijk forum om minimum dubbel werk te garanderen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze