Zynga’s nieuwste ontrafelen: Pincus als product chief

Sinds de teleurstellende beursgang in 2011, heeft Zynga berucht om zijn draaideur van C-level executives geweest.

Nu oprichter en vorige CEO de belegerde social gaming bedrijf is het vinden van zichzelf gaat door dat proces opnieuw.

De in San Francisco gevestigde bedrijf kondigde naast zijn eerste kwartaal de winst rapport op woensdag dat Mark Pincus zou terugtreden uit alle operationele taken – namelijk als chief product officer – om zich te concentreren op het werk als voorzitter Zynga’s.

Pincus stapte al af van het dienen als CEO;. Hij werd vervangen door Don Mattrick, de voormalige president van de Interactive Entertainment Business van Microsoft, die in de afgelopen zomer stapte.

“Going forward, met Mark in zijn rol als voorzitter van de Raad, zullen we blijven dicht partners te zijn en samen te werken om onze winnende ambitie realiseren om de zijn op schaal marktleider door het leveren van meer # 1 games in meerdere categorieĆ«n dan elke andere concurrent “Mattrick schreef in een verklaring.

Dit is eigenlijk de tweede grote verschuiving van de maand gezien het feit dat Zynga’s chief financial officer en chief accounting officer Mark Vranesh zijn vertrek al aangekondigd;. Vranesh werd vervangen door David Lee, die beide rollen, effectieve 14 april geslaagd.

Zynga ook gleed in een paar andere nieuwe medewerkers naast de Pincus aankondiging, waaronder de toevoeging van Alex Garden als president van Zynga Studios, effectief 5 mei Garden komt ook uit de Xbox Live and Music teams bij Microsoft.

Daarnaast Zynga tikte Academy Award genomineerde beeldend kunstenaar Henry LaBounta als zijn eerste chief visuele officier en Jennifer Nuckles als de nieuwe chief marketing officer. Nuckles meest recentelijk diende als CMO bij Plum District, een e-commerce platform gericht naar vrouwen.

Zynga heeft een moeilijke periode van had in de afgelopen drie jaar. de lange reeks,, de meeste van de problemen (althans van een openbare oogpunt) heeft meest zichtbaar geweest van exits door; senior executives. Meer recent, Zynga verloor zijn; chief operating officer en chief technology officer in augustus.

De Twitter IPO uitdaging

Twitter IPO risico roundup: Om te kopen of niet te kopen, Twitter IPO:? Risicofactoren en technologie; Twitter IPO: Risicofactoren en investeren; Twitter IPO: Out of control risicofactoren; Twitter IPO: Risicofactoren en volk Twitter IPO: Risico factoren en groei

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Zynga rapporteerde een nettoverlies van $ 61.000.000, of zeven dollarcent per aandeel. Non-GAAP verliezen waren een cent per aandeel op een omzet van $ 168 miljoen – neer van bijna $ 264.000.000 tijdens hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Wall Street verwachtte ook een verlies van een cent per aandeel, maar met de omzet ongeveer $ 196.000.000.

CORRECTIE: De analist consensus was dichter bij $ 164.000.000.

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld